изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:59 EEST
Турската полиция залови атентатора от „Рейна“ (ОБЗОР)    
По света Истанбул. В късните часове на понеделник полицията в турския град Истанбул успя да залови главния заподозрян за новогодишното нападение в популярния клуб „Рейна“, жертви на което станаха 39 души, много от които чуждестранни граждани. Соченият като извършител на смъртоносната атака в истанбулски нощен клуб бе арестуван при мащабна полицейска акция, която продължи и в ранните часове на вторник.

 
Абдулкадир Масхарипов - 34 годишен гражданин на Узбекистан, бе задържан в апартамент в квартал „Есенюрт“ в европейската част на града, поясни източник от силите за сигурност, пожелал анонимност. След ареста му той е бил отведен за проверка на здравословното му състояние.
Местните медии съобщават, че арестът на Масхарипов е извършен пред четиригодишния му син, който също се е намирал в жилището. В рамките на операцията са задържани още четирима души – киргизец и три жени, които са били в апартамента.
По-рано в понеделник турският вицепремиер Нуман Куртулмуш разкри, че атаката в новогодишната нощ срещу елитния нощен клуб е извършена професионално и в нея е замесена разузнавателна организация. При нападението загинаха 39 души, а 65 други бяха ранени. Отговорност за терористичния атентат поеха джихадистите от близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“. 

Истанбул. Мъжът, заподозрян за убийството на 39 души в новогодишната нощ в истанбулския клуб „Рейна“, е направил самопризнание пред турската полиция, която го залови по време на мащабна операция, предава AFP.
„Терористът призна своето престъпление“, заяви губернаторът на Истанбул Васип Шахин, идентифицирайки задържания мъж като Абдулкадир Масхарипов, роден в Узбекистан.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Турската полиция залови атентатора от „Рейна“ (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди