изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:47 EEST
Окръжен съд - Добрич потвърди присъда от 3 години затвор за кражба на домашна ракия    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич потвърди постановената от Районния съд в града присъда срещу Ж. Георгиев от Карапелит, с която му е наложено наказание “лишаване от свобода” за срок от 3 години, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 12 януари 2016 година в Добрич, при условията на опасен рецидив, е извършил кражба на домашна ракия и зимнина от две мазета. От едното взел три 20-литрови туби с домашна гроздова ракия и 3 буркана с краставички, а от другото още 6 буркана с краставички. Общата стойност на отнетото възлиза на 375 лева.
          Впоследствие подсъдимият бил задържан във връзка с друго посегателство и признал, че е извършил инцидентно и кражбата от посочените избени помещения, след като разбил с „мокс“ патроните на мазетата. Обяснил, че пренесъл ракията до Варна, където я продал на познат, занимаващ се с крадени вещи.
          Ж. Георгиев обжалва присъдата си с искане за намаляване размера на наложеното му наказание. Състав на Окръжния съд обаче прие, че първата съдебна инстанция е проявила достатъчно снизходителност, определяйки минималната по размер санкция за извършеното престъпление. Въззивния съд смята, че допълнителното занижаване на присъдата би изложило на неоправдан риск от посегателства останалите граждани.
          40-годишният мъж вече е осъждан 23 пъти, изключително за такива престъпления, което не е довело до постигане на положително въздействие върху него. Окръжните магистрати подчертават, че при всяко от санкционираните до момента посегателства на подсъдимия са били налагани фрапиращ брой условни наказания или санкции в минимални размери, като това безусловно е създало у него чувство за безнаказаност и неоснователни претенции за още една неоправдана проява на снизходителност.
Присъдата на Окръжен съд - Добрич е окончателна.
 Емилия Укова


 


Сходни връзки

Окръжен съд - Добрич потвърди присъда от 3 години затвор за кражба на домашна ракия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди