изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:32 EET
80 МАШИНИ ТРЯБВА ДА ПОЧИСТВАТ СНЕГА ПО РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА В ОБЛАСТТА    
Новини С 80 машини фирмите, спечелили търга на агенция „Пътна инфраструктура”, трябва да осигурят зимното поддържане и снегопочистване в област Добрич, сочи информация от АПИ в отговор на запитване. Сред посочената техника има роторни снегорини, пясъкоразпръсквачи, лугопръскачки, автогрейдери, товарачни, комбинирани машини и др., които са разпределени на 8 опорни пункта.


От АПИ съобщиха, че общата дължина на републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич е 810,5 км. Пътните участъци, с предпоставки за образуване на преспи и снегонавявания, през зимата са: път I-9 Дуранкулак – Варна, път II-29 Варна – Добрич – Генерал Тошево, път II-27 Добрич – Балчик, път II-71 Добрич – Оброчище, път III-7106 Карапелит – Кочмар и път III-2904 Кардам – Дуранкулак.
Дружеството, поддържащо републиканските пътища в област Добрич, разполага с необходимата техника за осигуряване на проходимост и безопасност на движението при зимни условия, заявяват от АПИ.
Оттам посочват, че осигурената техника за зимно поддържане съответства изцяло на изискванията в договора за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в областта.
При провеждане на процедурата за избор на изпълнител за поддържане на републиканските пътища на територията на област Добрич е определена стойността на поръчката. Всяка година, в зависимост от бюджетните параметри на АПИ, се определя финансова рамка за изпълнение на дейностите по сключения договор. Бюджетът за дейността текущ ремонт и зимно поддържане е структуриран така, че от общата сума първо се разплащат разходите за зимно поддържане, а след това се реализират дейностите по ремонт на асфалтови настилки, маркировки, ремонти и подмяна на знаци и мантинели. НДТ


 


Сходни връзки

80 МАШИНИ ТРЯБВА ДА ПОЧИСТВАТ СНЕГА ПО РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди