изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:29 EEST
ПРЕДЛАГАТ НА МОРСКИТЕ ОБЩИНИ ДА ЗАДЕЛЯТ ОТ ТУРИСТИЧЕСКИЯ ДАНЪК ЗА НОВИ АВИОЛИНИИ    
Туризъм Идеята е в новия регионален фонд да се включат общините Варна, Балчик и Каварна. Курортът „Албена“, както и голф комплексите „Лайтхайус” и „Тракийски скали” вече са подкрепили инициативата


Учредяването на Регионален фонд за развитие на въздушните връзки и в частност общините Варна, Балчик, Каварна и ваканционните комплекси, разположени на тяхната територия, предлага операторът на летище Варна „Фрапорт Туин Стар Еърпорт мениджмънт“.
През септември миналата година предложението е внесено за обсъждане от трите морски общини. Предстои на сесията си през януари Общинският съвет във Варна да вземе решение.
Подкрепа за него вече са декларирали морските курорти по Северното Черноморие. Сред тях са също „Албена”, „Лайтхайус” и „Тракийски скали”.
Основната цел на фонда ще бъде удължаване на туристическия сезон чрез развиване на целогодишен туризъм, развитие на транспортните връзки и повишаване на конкурентоспособността на целия Североизточен регион. Сред търсените ефекти ще бъде и увеличаването на трудовата заетост, запазване на сезонните работни места и създаване на нови.
Фондът ще оказва финансова подкрепа за промотирането на нови редовни въздушни линии от и до летище Варна до дестинации, представляващи туристически интерес извън летния сезон – от 1 октомври до 31 май. Предвиждат се общи маркетингови кампании с авиокомпаниите, насочени към рекламиране на региона като атрактивна дестинация, предлагаща разнообразни възможности за туризъм и бизнес.
Подобна инициатива вече е прилагана от общините в Южноцентралния регион, които през 2010 г. учредиха сдружение „Фонд за развитие на летище Пловдив – Южната врата на България“. В резултат са открити три редовни линии, обслужвани от нискотарифния превозвач Ryanair, с които за 5 години са пътували повече от 350 хиляди пътници.
Според предварителните анализи, една нова целогодишна линия ще генерира около 60 хиляди пътници годишно. Финансовата подкрепа, която ще бъде нужна на превозвачите, за да оперират целогодишно една нова линия с 4 полета седмично, е в рамките на 150 – 200 хиляди евро на година. Ако трите морски общини отделят по 20% от годишните си приходи от туристическия данък, ще се съберат около 500 хиляди евро на година. Тази сума ще бъде достатъчна, за да се стимулират поне 3 или 4 нови линии.
Концесионерът на варненското летище ще се включи във фонда с безвъзмездна помощ като консултант и посредник в преговорите с авиокомпаниите, със специфично ноухау и с вече подготвена програма за стимулиране на трафика през неактивния туристически сезон. Предвидените в нея маркетингови отстъпки и бонусни схеми могат да достигнат до над 1 млн. евро, ако на летището има базиран самолет за изпълнение на целогодишни полети от и до Варна. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ НА МОРСКИТЕ ОБЩИНИ ДА ЗАДЕЛЯТ ОТ ТУРИСТИЧЕСКИЯ ДАНЪК ЗА НОВИ АВИОЛИНИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди