изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:00 EET
Държавният глава подписа указ за произвеждането на парламентарни избори на 26 март 2017 г., служебният премиер ще бъде Огнян Гер    
НовиниСофия. Със свой указ президентът Румен Радев разпуска 43-ото Народно събрание на 27 януари 2017 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава насрочва произвеждането на парламентарни избори на 26 март т.г.
С друг свой указ президентът назначава Огнян Стефанов Герджиков за служебен министър-председател на Република България.



София. Държавният глава Румен Радев назначи с укази Елена Йончева на длъжността секретар за връзки с медиите и Цвета Тимева за секретар по регионално развитие. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

София. Проф. Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, председател на 39-то Народно събрание (2001–2005). Автор на монографии и десетки статии в областта на търговското право. Проф. Герджиков е роден на 19 март 1946 г. в София. Завършва в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира във Виенския университет и в Хамбургския институт „Макс Планк“, а по-късно e професор по търговско право в СУ „Св. Климент Охридски“. Проф. Герджиков е депутат в 39-ото и 40-ото Народно събрание от НДСВ. На 5 юли 2001 г. е избран за председател на 39-ото Народно събрание, а на 4 февруари 2005 г. е свален предсрочно от длъжността. Тогава със 119 гласа „за“, 114 „ против“ и 1 „въздържал се“ Герджиков бе освободен от председателското място, тъй като според опозицията системно връща актуални въпроси и питания към министри от кабинета „Сакскобургготски“ по политическа нецелесъобразност.Проф. Огнян Герджиков е носител на орден „Стара планина“.
http://www.focus-news.net

Публични и обществени фигури влязоха в ранния следобед в сградата на президентството. Очакванията към президента Румен Радев да назначи служебното правителство са големи.

Поводът за посещенията при президента Радев не е обявен. Дали на "Дондуков"2 са били проведени консултации за евентуални бъдещи служебни министри, засега остава в сферата на предположенията. Допуска се, че влезлите при президента са част от състава на бъдещия служебен кабинет.

В ранния следобед при Румен Радев влезе финансистът Кирил Ананиев, чието име се спряга за евентуален финансов министър в служебното правителство.

Пристигна също актьорът Рашко Младенов, за когото се допуска, че ще е бъдещ културен министър, както и българският посланик в Берлин Ради Найденов. Допусканията са, че Найденов ще бъде министър на външните работи.

Малко по-късно в сградата на "Дондуков"2 влязоха бившият шеф на НОИ и бивш заместник-социален министър Гълъб Донев. Допуска се, че той ще бъде бъдещият социален министър. В президентската администрация пристигна и преподавателят по конституционно право Екатерина Михайлова. Вероятно тя ще бъде бъдещият министър на правосъдието.

Сред хората, които видяхме да влизат беше също Пламен Узунов - бивш директор на полицията в Пловдив по времето на Цветлин Йовчев.

Илко Семерджиев се предполага, че ще е министър на здравеопазването. Той е бил здравен министър в кабинета на Иван Костов.

Христо Бозуков се предполага, че ще е министър на земеделието. Той е бивш директор на Сеслкостопанската академия.
http://bnt.bg/
 


Сходни връзки

Държавният глава подписа указ за произвеждането на парламентарни избори на 26 март 2017 г., служебният премиер ще бъде Огнян Гер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди