изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:38 EEST
Браво! Фантастично! Гришо на полуфинал в Мелбърн навръх имения си ден    
Спорт Именикът Григор Димитров е на 1/2-финал на Аустрелиън Оупън след категоричен успех с 6:3, 6:2, 6:4 над белгиеца Давид Гофен. Това бе десети пореден успех за първата ни ракета, който му осигури втори полуфинал в кариерата на турнир от Големия шлем след "Уимбълдън" през 2014. Следващият съперник на Димитров в Мелбърн ще бъде победителят от сблъсъка между световния №3 Милош Раонич и носителя на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал.


Първи сет
Срещата започна по възможно най-добрия начин за Димитров. Първата ни ракета поведе с 3:0 в резултата, след като спечели два свои сервис гейма и проби веднъж белгиеца. Последва спад в играта на Гришо и Гофен взе следващите три части, изравнявайки на 3:3.

В седмия гейм Димитров трябваше да положи много усилия, за да спечели сервирането. Последва нов пробив за първата ни ракета, който беше затвърден и сета отиде на неговата сметка.

Втори сет
Вторият сет започна отново добре за Димитров, който проби още в първия гейм. За съжаление обаче не успя да затвърди за 2:0 и Гофен изравни. Това не притесни  Гришо, който отново поведе чрез пробив. При резултат 4:2 в полза на първата ни ракета той спечели отново подаване на белгиеца и сервира за сета. В осмия гейм Димитров изпита трудности, но в крайна сметка го спечели и поведе с 2:0 сета.

Трети сет
Третият сет беше значително по-равностоен от предходните два. Димитров и Гофен печелиха без особени затруднение сервис геймовете си. В седмия обаче Гришо съумя да пробие, което се оказа ключов момент в мача.  Първата ни ракета си осигури комфортна преднина, която не изпусна до края и спечели сета, с което и мача.

********

Григор Димитров не скри щастието си от успеха над Давид Гофен в три сета, който му осигури място на полуфиналите на Аустрелиън Оупън. Гришо призна, че е имал трудности в началото на двубоя, но бързо е съумял да овладее емоциите си и да извоюва победата.

„Знаех, че няма да е лесно. Първият сет бе много изнервящ. Усещах, че играя добре, но не удрях както трябва. С всяка следваща точка, с всеки следващ гейм обаче се чувствах все по-добре. В момента просто съм щастлив. Сега се прибирам и ще гледам мача между Рафаел Надал и Милош Раонич. Без значение е кой ще е съперникът ми от двамата. При всички положения мачът ще е труден“, сподели след мача първата ни ракета.

Димитров говори и за работата си с Дани Валверду: „Не ми беше лесно да почна да променям нещата, но ние си пасваме. Сядаме, поставяме цели и така стана по-лесно“.

Гришо коментира и популярния клип с Роджър Федере, на който пеят заедно с Томи Хаас.

„Не съм му разрешавал да го качи. Гледах си телевизия, когато получих известие, че Роджър е публикувал нещо. Молех се да не е това, после го отворих и… „Благодаря, човече“.  http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Браво! Фантастично! Гришо на полуфинал в Мелбърн навръх имения си ден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди