изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-08 @ 15:04 EEST
595 000 ЛЕВА Е ПРОЕКТОБЮДЖЕТЪТ ЗА ЧИТАЛИЩНА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА БАЛЧИК    
НовиниBalchik/Балчик 595 хиляди лева е проектобюджетът за читалищната дейност в община Балчик за 2017-а, съобщи радио "Варна". Стартовата рамка спрямо отчета за предходната година е по-малко с близо 10 хиляди лева. Разпределението на годишната субсидия за десетте културни центъра е на база предложенията на нарочна комисия и числеността на работещите.

Най-голям е бюджетът на централното читалище „Паисий Хилендарски” в Балчик – 286 хиляди лева, средства близки до отчетените за 2016. Следва читалище „Васил Левски” в Балчик със 118 хиляди лева, което е с приблизително същите начални финанси.  С по около 19 хиляди лева годишен бюджет ще разполагат в селата Стражица, Сенокос, Змеево и Дропла, с колкото са били и през 2016-а. Почти по 23 хиляди лева са парите за Кранево, Оброчище и Гурково.
Най-висок от селата е предложеният бюджет за Соколово – 32 250 лева. Към дейността на културния дом се издържа и  пенсионерски клуб, а в самодейните състави са повече от 40 души. Поради финансов недостиг нямат възможност за участия, постави като проблем читалищният секретар Кина Липованска. Липса на пари за изяви зад граница е проблемът и на читалище „Васил Левски” в Балчик. Въпреки че разполагат и със собствени приходи, миналата година обхванатите 121 деца в танцовите състави са участвали на фестивали само в страната, посочи читалищният секретар Елица Стайкова.
Тази година средствата за Общинския читалищен съюз се запазват – 12 хиляди лева. Бюджетът на читалищата за 2017-а е формиран от 262 хиляди лева държавно финансиране и 325 хиляди лева общинска субсидия.
От капиталовата програма се залагат други 100 хиляди лева за изграждане на централния вход на най-голямото читалище в общината – „П. Хилендарски”.  НДТ


 


Сходни връзки

595 000 ЛЕВА Е ПРОЕКТОБЮДЖЕТЪТ ЗА ЧИТАЛИЩНА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди