изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:02 EEST
Две деца от Добрич с награди от Фондация „Енчо Керязов“    
НовиниНа 25 февруари 2017 г. на специална церемония в зала „Арена Армеец“ – София Фондация „Енчо Керязов“ ще награди Момчил Златков Петков – ОУ „Христо Ботев“-гр. Добрич, 5б клас и  Панайот Стефанов Димитров – Спортно училище „Георги Стойков Раковски”-гр. Добрич, 11 клас.


Шестото издание за наградите на Фондация „Енчо Керязов“ отличава Момчил и Панайот заедно с други деца от страната като едни от най-успешните талантливи деца на България в категориите ИЗКУСТВО, ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ. Отличие ще бъде присъдено и на деца в неравностойно положение, които с достойнство защитават невероятните възможности на човешкия дух, воля и упоритост.
Благотворителната фондация е учредена от Енчо Керязов, който е убеден, че успелият човек трябва да върне на обществото онова, което е получил. Затова и основната мисия на Фондацията е да насърчава и стимулира млади таланти в развитието на техния потенциал.
Целта на организацията е да открива и подпомага талантливи деца и младежи в усилията и стремежа им да развиват своите заложби и потенциал в сферата на културата и спорта, науката и технологиите, здравословният начин на живот и екологията, да стимулира както материално, така и морално творческите търсения на млади дарования с успешни изяви и престижни награди от конкурси, фестивали, олимпиади и състезания в избраните от тях области.
И двамата са финалисти в категория „Спорт“ на фондация „Енчо Керазов“.
Момчил Петков е двукратен държавен шампион по класически шахмат за деца до 12 години. Той е и шампион на Европейския съюз, като на състезанието в Австрия е с максимален резултат девет от девет възможни точки. На световното индивидуално училищно първенство в Сочи (Русия) става трети, но с еднакъв брой точки с класираните на първо и второ място.
Номиниран от фондация „Енчо Керязов“ за постижения в областта на спорта е и състезателят по борба на Спортен клуб „Добруджански край“ Панайот Димитров. Негов треньор е Петър Петров, преподавател по борба в спортното училище в град Добрич „Георги Стойков Раковски“.
Победителите в трите категории – „Спорт“, „Образование“ и „Изкуство“ ще бъдат обявени по време на спектакъла „Нощ на звездите“ на 25 февруари в зала „Арена Армеец“. НДТ
 


Сходни връзки

Две деца от Добрич с награди от Фондация „Енчо Керязов“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди