изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:02 EET
БСП - Добрич: Видимите резултати след ГЕРБ са видими за всички    
ПолитикаОбщинските съветници от социалистическата партия ще сезират прокуратурата за разбитите плочи на центъра в Добрич.
Видимите резултати след ГЕРБ са видими за всички – това заяви на пресконференция днес областният и общински лидер на БСП в Добрич Мая Димитрова. Тя и общинските съветници Светлин Колев и Боян Саркизов дадоха пресконференция, за да анализират резултатите от  управлението  на ГЕРБ в Добрич и страната.



Характерно за цялото управление на ГЕРБ е липсата на държавност, на икономическа програма, която да гарантира растеж и липса на визия за държавата ни, каза Мая Димитрова. И допълни, че общините се финансираха избирателно и непрозрачно. Държавните бюджети останаха на ниво счетоводни документи. Разчиташе се на европейски приходи и на еднократни такива. Разходването на парите на данъкоплатците е неефективно. За пореден път се неглижира социалната политика.  Разходите за издръжка на живот растат, а линията на бедност се е увеличила с 25%. Замразени  са основните социални плащания в полза на майките с деца, на хората с увреждания и други. „Свидетели сме на увеличаваща се бедност и на увеличаващо се неравенство между хората, категоричен е лидерът на БСП. Сигурността на гражданите и държавата не са увеличени по никакъв начин. Корупцията продължава да бъде с висок ръст“, каза Мая Димитрова.
 „Какво остави управлението на ГЕРБ в нашата община – тролейбусният транспорт спря. Как и на кого беше разпродадена тролейбусната мрежа за жълти стотинки не е ясно“, посочи общинският лидер на социалистите. Тя подчерта, че другият голям „пример“ за управлението на ГЕРБ в града е състоянието на пешеходната зона с разбитите плочки. Сега тя кани депутатите от ГЕРБ да се разходят по пешеходната зона, която беше открита предизборно за празника на града през септември 2011 г., за да видят какво е „гарантирано от ГЕРБ“. Гаранционните срокове, вероятно вече приключват, но плочките въобще не стават за ремонт, а по-скоро за фадрома, заяви Димитрова.
Според нея, състоянието на центъра след зимата ще стане още по-плачевно. Тогава ще стане по-ясно колко са разбитите плочи. Мая Димитрова , в качеството си на общински съветник, през лятото е задала въпрос кой е изпълнител на проекта, кой осъществява инвеститорския контрол и какви са гаранционните срокове. „Тези въпроси сме ги поставяли и трябва да продължаваме, защото ние плащаме данъци“, посочи Димитрова. Групата общински съветници от БСП обмисля да изпрати сигнал до прокуратурата, за да се извърши проверка кой носи вина за състоянието на пешеходната зона.
Според нея, положението в Етнографския комплекс „Старият Добрич“ също трагично. „В градският парк, макар да му се радваме, че е най-красивият в страната, качеството също не е задоволително. Асфалтът се пропуква, цимент се рони. Видимите резултати след ГЕРБ са видими за всички“, заяви още Мая Димитрова. НДТ

 


Сходни връзки

БСП - Добрич: Видимите резултати след ГЕРБ са видими за всички | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди