изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:21 EEST
Скандал! Божидар Димитров гневен: Радан Кънев окраде Националния исторически музей!    
Новини Директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров е бил неприятно изненадан, когато вчера по телевизията при учредяване на новата партия „Нова Република” е видял, че логото на тази нова партия (на която г-н Димитров й пожелава големи успехи) е взела логото на НИМ – изправен лъв с копие в ръцете, от което се вее в три снопа конска опашка.


Както е известно тя е знамето на българската държава до покръстването. Единствената разлика е, че трите снопа в логото на „Нова Република” са боядисани в бяло, зелено и червено, което в оригиналното знаме е невъзможно, тъй като конските опашки не могат да се боядисват. Очевидно от „Нова Република” намекват, че знамето им е от коноп.

Божидар Димитров е още по-огорчен, тъй като логото е дарение на НИМ от неговия тъст – народния художник Стефан Кънчев, който е бил водещият автор на запазени марки не само на България, но и в цяла Югоизточна Европа до смъртта му - в началото на 90-те години на ХХ век.
НИМ няма да съди партия „Нова Република”, поради единствена причина. Бащата на Радан Кънев – председателят на новата партия, Милен Кънев е бил треньор на Божидар Димитров и през 1962 г. го е направил републикански шампион по подводен спорт. Благодарение на това Божидар Димитров е станал и майстор на спорта (тогава всички републикански шампиони са ставали майстори на спорта и са имали право на три пържоли дневно, което най-много се е харесало на Божидар Димитров).

Но все пак Божидар Димитров ще помоли ръководството на сектата на Иван Костов да си смени логото.

Изоставеният Радан Кънев проплака чрез кърваво писмо до Христо Иванов и го обвини в нерешителност

Радан Кънев се изненада неприятно от решението на "Да, България" да се явят самостоятелно на изборите. След като отритнаха Кънев и партията му "Нова република", стана ясно, че разколът е довел дотам двамата да си общуват само през социалната мрежа, информира Канал 3. За плановете на партията на Иво Прокопиев и Христо Иванов Радан получава информация единствено от медиите. Кънев обвини "политическите си приятели" от "Да, България" в липса на такт и зрялост и им изпрати "кърваво писмо" във "Фейсбук":

"Очаквах смелост, зрялост и решителност от всички политически съратници за обща битка за радикална съдебна реформа и изкореняване на корупцията.
Научих от медиите, че Христо и групата около него отказват да се включат в тази битка заедно с нас. Всеки сам решава докъде му стигат силите. Желая успех. Днес обаче има нужда от смелост и решителност. Нова Република вече започна битка – битката е тук и сега. Не е някъде в неясното бъдеще, когато пораснем. Битката е за незабавна промяна, за безусловна капитулация на мафията, за свободна икономика. Битката е тежка, а противниците са мощни и дебели. Много от основателите на "Да, България" са наши политически приятели и осъзнават много добре, че нямаме време."http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Скандал! Божидар Димитров гневен: Радан Кънев окраде Националния исторически музей! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди