изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:35 EEST
РИА Новости: Владимир Путин и Доналд Тръмп разговаряха по телефона /обзор/    
По светаМосква. Президентът на Руската федерация, Владимир Путин и държавният глава на Съединените американски щати Доналд Тръмп в хода на телефонния разговор помежду им в събота се разбраха да поддържат редовни лични контакти, съобщиха от пресцентъра на Кремъл, предава агенция РИА Новости.

„Владимир Путин и Доналд Тръмп се договориха да дадат указания за разработване на възможен срок и място за провеждане на тяхна лична среща“, гласи част от съобщението от руското президентство. Разговорът между двамата лидери е преминал в позитивно и делово.

Москва. Темата за отменянето на санкциите срещу Руската федерация не е била обсъждана по време на телефонния разговор между руския президент Владимир Путин и американския държавен глава Доналд Тръмп, съобщи агенция Интерфакс говорителят на Путин –Дмитрий Песков. В събота срещу неделя вечерта беше проведен първия телефонен разговор на Тръмп и Путин помежду им. В неговите рамки двамата лидери се уговориха да поддържат редовни лични контакти и да решат кога и къде ще се срещнат лично.

Москва. Президентите на Руската федерация и на Съединените американски щати – Владимир Путин и Доналд Тръмп – в хода на телефонния разговор помежду им в събота са демонстрирали готовност за активна съвместна работа за стабилизиране и развитие на сътрудничеството между двете страни въз основа на равноправна и взаимноизгодна основа, съобщава агенция ТАСС, позовавайки се на прессъобщение от Кремъл. „Подчертана беше важността от възстановяването на взаимноизгодни търговско-икономически връзки между бизнес кръговете в двете страни, което би могло допълнително да стимулира прогресивното и стабилно развитие на двустранните отношения“, гласи още съобщението от Москва. Путин и Тръмп са обсъдили борбата срещу тероризма, ситуацията в Близкия Изток, арабско-израелския конфликт, стратегическата стабилност. Двамата президенти са отбелязали важността на обединяването на усилията в борбата срещу тероризма и координацията на действията за побеждаване на терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия.

Москва. Американският президент Доналд Тръмп сподели на руския си колега Владимир Путин, че народът на Съединените американски щати се отнася със симпатия към Руската федерация и руснаците, предава РИА Новости. Путин от своя страна отвърна, че в Русия изпитват аналогични чувства към американците. „Доналд Тръмп поиска да бъдат предадени пожелания за щастие и процъфтяване на руския народ, отбелязвайки, че народът на САЩ със симпатия се отнася към Русия и нейните граждани“, гласи текстът от прессъобщението от Кремъл относно разговора между двамата лидери. Путин напомни, че Русия повече от две столетия е подкрепяла Америка, била е неин съюзник в две световни войни и в момента гледа на САЩ като на най-важния партньор в борбата срещу международния тероризъм.

Вашингтон/Москва. Президентът на Руската федерация, Владимир Путин и държавният глава на Съединените американски щати, Доналд Тръмп в събота срещу неделя вечерта проведоха първия телефонен разговор помежду си. Лидерите на двете страни обсъдиха борбата срещу тероризма, сирийския конфликт и ситуацията в Украйна.Руският президент поздрави своя американски колега за встъпването му в длъжност. Държавните глави обмениха мнения по основните въпроси от двустранните отношения. Те се разбраха да работят в посока на стабилизиране и развиване на руско-американските отношения на равноправна основа. „От двете страни беше демонстрирана готовност за активна съвместна работа по стабилизирането и развиването на руско-американското сътрудничество – на конструктивна, равноправна и взаимноизгодна основа“, гласеше част от прессъобщението, разпространено от Кремъл. Тръмп и Путин отбелязаха важността на възстановяването на търговско-икономическите отношения между бизнес кръговете в двете страни. Американският президент заяви, че американският народ се отнася със симпатия спрямо Русия и руснаците. От своя страна руският му колега отвърна, че в Русия изпитват аналогични чувства спрямо американците. Руският и американски президенти обсъдиха също сътрудничеството в борбата срещу радикалния ислямски тероризъм. Путин подчерта, че гледа на САЩ като на най-важния партньор в борбата срещу международния тероризъм.
Освен това Путин и Тръмп разговаряха за ситуацията в Близкия Изток и за арабско-израелския конфликт. Заедно с това те коментираха ситуацията около иранската ядрена програма и последните развития на Корейския полуостров. По време на телефонния разговор между двамата президенти в Овалния кабинет в Белия дом във Вашингтон присъстваха и вицепрезидентът на страната Майкъл Пенс, помощникът на държавния глава по национална безопасност Майкъл Флин, началникът на президентската канцелария Райнс Прибъс и основния политически съветник на новия държавен глава на САЩ – Стивън Банън.

http://www.focus-news.net




 


Сходни връзки

РИА Новости: Владимир Путин и Доналд Тръмп разговаряха по телефона /обзор/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди