изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-22 @ 17:24 EEST
10 кандидати за народни представители гласува общинската конференция на БСП-Добрич    
Политика 10 кандидати за народни представители гласува общинската конференция на БСП-Добрич, въз основа на направени предложения от събрания на основните партийни организации, съобщиха от БСП.


Това са досегашният народен представител проф. Светла Бъчварова, председателят на БСП-Добрич, Мая Димитрова, общинските съветници Светлин Колев, Даниел Петков, Боян Саркизов, както и Дариела Вълканкина, Дарина Господинова, Желка Керанова, Иван Костов, Радомир Стефанов. Тези предложения ще бъдат изпратени на Областния съвет, който ще подреди листата на кандидатите за депутати за Добричка област, като за водача й ще има думата Националният съвет на БСП.
Сред предложенията за промени в устава имаше  следното – председателят на БСП да се избира от конгреса, а не, както се предлага, от цялата партия. Да се промени начина на избиране на Областния съвет, като членовете му влизат спрямо действителните гласове за партията на изборите по общини.
В доклада си за обществено-политическата обстановка и задачите на БСП-Добрич, за предстоящите парламентарни избори Мая Димитрова посочи, че доверието в партията расте, но победата няма да дойде сама, а като резултат от активна работа. Тя припомни, че на изборите за президент Румен Радев беше на първо място в Добрич, а Цецка Цачева – на четвърто. Според М. Димитрова, БСП-Добрич, ще насочи работата си сред лекари, учители, юристи, представители на малкия и средния бизнес, студенти и др.
Проф. Светла Бъчварова, която беше зам.-председател на Комисията по земеделие и храни, каза, че е задала 109 въпроса на парламентарния контрол и 4 питания. Статистиката на Народното събрание я сочи като най-активен участник от „БСП Лява България” и 9-а в „общото класиране” на най-питащите депутати. Освен въпросите в сферата на земеделието, има и въпроси към министъра на регионалното развитие с конкретни искания на общини от Добричка област за финансиране на транспортната инфраструктура, към министъра на образованието и др. От парламентарната трибуна проф. Бъчварова има 263 изказвания. Има участие в подготовката на 40 проекти на закони на „БСП Лява България”.
„Проявихме толерантност към новия кметски екип, но той се характеризира с неустойчивост на решенията и сега нашата позиция е значително по-агресивна” – каза в отчета за работата на общинските съветници от БСП арх. Емилия Добрева, председател на Комисия по териториално устройство и строителство в местния парламент. „За качеството на пешеходната  зона сме говорили още преди четири години и тогава ни уверяваха, че няма никакъв проблем. Сега тя е в изключително лошо състояние. За реконструкцията й аз не знам откъде ще се вземат средства. В срок до 15 дни в комисията, която оглавявам, изискваме да получим пълна информация за виновниците за състоянието й и за начина, по който общинската администрация смята да я ремонтира” – добави арх. Добрева. НДТ

 


Сходни връзки

10 кандидати за народни представители гласува общинската конференция на БСП-Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди