изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:16 EEST
ОТ КРАЛЕТЕ НА ФУТБОЛА    
СпортОТ КРАЛЕТЕ НА ФУТБОЛА


ЧЕЛСИ ГРОМИ И ЗА КУПАТА
Челси разгроми с 4:0 Брентфорд на "Стамфорд Бридж" и се класира с лекота за петия кръг на турнира за Купата на Англия. Вилиан (14'), Педро Родригес (21'), Бранислав Иванович (69') и Миши Батшуай (81'-дузпа) се разписаха за селекцията на Антонио Конте. Италианецът бе направил девет промени в състава си, който обаче и така не остави никакво съмнения в това, че е много по-класният отбор.
Асмир Бегович, който е спряган за трансфер в Борнемут, Джон Тери и Кюрт Зума започнаха за Челси. Нейтън Аке, Миши Батшуай и Сеск Фабрегас също бяха титуляри.
Лондончани решиха всичко до 21-ата минута, когато вече водеха с 2:0. Вилиан откри от фаул, а Педро удвои, след като завърши хладнокръвно мълниеносна контраатака на домакините. След почивката Бранислав Иванович направи 3:0. Бранителят, за когото се твърди, че това може да е последният му мач за Челси, получи топката от Педро и стреля силно с десния крак. Батшуай оформи крайния резултат от дузпа, отсъдена заради нарушение на Барбет срещу Иванович. Победата на Челси можеше да бъде и доста по-изразителна, но удар на Лофтъс-Чийк срещна гредата, а шут на Батшуай бе изчистен от голлинията. 
Това е десета поредна победа на Челси на "Стамфорд Бридж" и 14-а в последните 15 мача на лондончани във всички турнири.


АРСЕНАЛ РАЗБИ САУТХАМПТЪН БЕЗ ВЕНГЕР, НО С УЕЛБЕК И УОЛКОТ
Арсенал се класира безпроблемно за петия кръг на Купата на Англия, след като разгроми с 5:0 Саутхамптън на "Сейнт Мери". Всички голове за лондончани отбелязаха завърналите се след контузии Дани Уелбек (15', 22') и Тио Уолкот (35', 69', 84').
Двамата мениджъри - Клод Пюел и Арсен Венгер, който изтърпява наказание от четири срещи, наложено му от ФА, бяха направили по десет промени в своите състави. Джак Стивънс и Шкодран Мустафи бяха единствените, запазили местата си. Шейн Лонг водеше атаката на домакините. Дани Уелбек започна за първи път за Арсенал от осем месеца насам. Тио Уолкот също се завърна след контузия.
"Топчиите" решиха всичко до почивката. В 15-ата минута Перес намери с прецизен пас Уелбек, който пое добре топката и прехвърли стража на домакините, откривайки резултата с хубав гол. Седем минути след това Алекс Окслейд-Чембърлейн изведе от дълбочина Уелбек, който за втори път елиминира Люис. Десет минути преди почивката преднината на Арсенал стана класическа. Този път Уелбек асистира към Уолкот, който изпревари Стивънс - 3:0.
В 69-ата минута Уолкот вкара втория си гол. Окслейд-Чембърлейн проби отдясно, намери Алексис, който от аутлинията върна към английския национал. Тио стреля в далечния ъгъл за 4:0. Уолкот оформи своя хетррик в 84-ата минута. Санчес получи топката от дълбочина, задържа добре, след което пусна към своя партньор в атака. Крилото оформи крайния резултат, вкарвайки 99-ия си гол за Арсенал. Това бе първи хеттрик за Уолкот от май 2015 година.

ДЕВЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА ИНТЕР
Интер разгроми Пескара с 3:0 в мач от 22-ия кръг на Серия "А". Резултата откри Данило Д'Амброзио в 23-ата минута след центриране от корнер, в края на полувремето Жоао Марио покачи на 2:0, а резервата Едер довърши гостите в 73-ата минута. Това бе седма поредна победа за "нерадзурите" в първенството и общо девета във всички турнири. На другия полюс е представянето на гостите, които са последни в класирането и имат само един успех през сезона.
Интер вече е 4-и в таблицата, измествайки Лацио, който по-рано загуби на свой терен от Киево. В следващия кръг миланският гранд гостува на лидера Ювентус. На Пескара пък предстои да изиграе отложения мач с Фиорентина.
Наставникът на Интер Стефано Пиоли преобрази отбора и го върна в битката за местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Той не можеше да разчита на наказания Кристиан Ансалди, а Евер Банега бе оставен на пейката за сметка на намиращия се в по-добра форма Жоао Марио. Роберто Галярдини отново беше титуляр в средата на терена, а Антонио Кандрева и Иван Перишич помагаха с пробиви по фланговете на капитана Мауро Икарди. За Пескара големият отсъстващ бе Джанлука Капрари. Той е наказан и не можа да играе срещу клуба, чиято собственост е. Старши треньорът Масимо Одо бе лишен и от услугите на Уго Кампаняро, Гастон Бругман, Алберто Джилардино, Микеле Форнасиер, Съли Мунтари и Давиде Витурини. От първата минута започна новото попълнение Григорис Кастанос, който бе взет под наем от Ювентус.
Натискът на Интер в началните минути принуди гостите да се приберат дълбоко в собствената си половина. Първия сериозен пропуск пред вратата на Албано Бисари направи Жоао Миранда. Опитният защитник скочи най-високо в наказателното поле след добро центриране на Галярдини, но стреля в аут. В 23-ата минута поредното статично положение в полза на Интер завърши с гол. Бранителите на гостите се скупчиха около Икарди, но забравиха за Данило Д'Амброзио и десният бек отблизо опъна мрежата. Последваха пропуски на Галярдини и Жоао Марио. Португалецът бе оставен абсолютно сам срещу Бисари, но не успя да го прехвърли. Стражът не Пескара спаси и силен удар на Перишич, но в 43-ата минута капитулира за втори път. В основата на попадението беше Перишич, който центрира към Жоао Марио и този път бившият футболист на Спортинг (Лисабон) не сбърка.
В началото на второто полувреме в играта на "нерадзурите" се забеляза сериозно отпускане, но Пескара така и не се възползва. Единствен Жан-Кристоф Баебек се опитваше да притеснява бранителите на домакините, но първо стреля над вратата, а малко по-късно при най-добрата атака на тима си Самир Ханданович му попречи да се разпише.
В 73-ата минута появилият се малко преди това в игра Едер заби трети гол за Интер. Той завърши хубава контра, преминала през Икарди, но повторенията показаха, че страничният рефер е пропуснал да вдигне флага за засада. Не след дълго друга резерва - Габигол, можеше да отбележи първия си гол за "нерадзурите", но Албано Бисари отново показа забележителен рефлекс.

РОБЕН И АЛАБА ДОНЕСОХА ТРИТЕ ТОЧКИ НА БАЙЕРН
Без да блести, отборът на Байерн (Мюнхен) записа нова победа в Бундеслигата - 2:1 срещу Вердер в Бремен, с което запази преднината си от 3 точки на върха пред РБ (Лайпциг) и след първия кръг от втората половина на шампионата. Красиви голове на Ариен Робен (30') и Дейвид Алаба (45') още преди почивката се оказаха достатъчни. Макс Крузе (53') върна интригата в началото на второто полувреме, но шампионите не допуснаха изненада. По този начин те вече имат седем поредни успеха в Бундеслигата след единствената си загуба от Борусия (Дортмунд) през ноември.
Вердер пък е само на точка от опасната зона, защото Инголщат 04 постигна победа. Играчите от Бремен обаче заслужават добри думи, защото до последната секунда натискаха и имаха няколко възможности, от които можеха и да променят развоя на събитията. Те бяха допълнително затруднени от ранното излизане на Клаудио Писаро заради травма.
Карло Анчелоти заложи от първата минута на Ариен Робен и Франк Рибери, които заедно с Томас Мюлер трябваше да помагат на Роберт Левандовски. Вердер имаше две положения още при 0:0, които Мануел Нойер спаси. Секунди след второто - на Крузе, се стигна до акция на Рибери по лявото крило, който "извади" топката към Робен и последва прецизен удар на холандеца в ъгъла - 1:0 в полза на Байерн. В добавеното време на първата част и Алаба беше точен след също толкова майсторско изпълнение, но в случая от фал - 2:0.
Домакините излязоха нахъсани за втората част и в 52-ата минута Гнабри стреля в аут от няколко метра, като беше почти сам срещу стража на гостите. В следващата атака обаче Крузе беше изпуснат и преднината на шампионите беше съкратена до 2:1. До края Вердер направи доста атаки и стигна до няколко опасни разбърквания, но изравнително попадение така и не дойде. В атака пък Байерн не показа нищо стойностно, но пак си тръгна с трите точки.
В следващия кръг баварците очакват Шалке 04 на "Алианц Арена", а Вердер гостува на Аугсбург.

БУРКИНА ФАСО Е ПЪРВИЯТ ПОЛУФИНАЛИСТ ЗА КУПАТА НА АФРИКА
Буркина Фасо се класира на 1/2-финалите в Купата на африканските нации след успех с 2:0 над Тунис. Аристиде Бансе и Преджъс Накулма вкараха попаденията в последните 10 минути на срещата. За място на финала Буркина Фасо ще спори с победителя от двойката Египет - Мароко.
Буркина Фасо имаше по-чистите положения преди почивката, но Накулма и Бертран Траоре пропуснаха от добри позиции. Тунизийците също можеха да поведат, но Аймен Абденур се размина с топката при едно центриране от корнер.
През второто полувреме съперниците бяха предпазливи, но резервата Бансе с прецизно изпълнение от фаул в 81-ата минута откри за Буркина Фасо, а само 4 минути по-късно Накулма напредна и спокойно вкара решителния втори гол за своя тим.
Любопитното е, че Буркина Фасо има стопроцентова успеваемост при трите си достигания до четвъртфиналите на турнира, а Тунис загуби за пети пореден път на тази фаза.

КАМЕРУН ПРОДЪЛЖАВА СЛЕД ДУЗПИ
Звездата на Сенегал Садио Мане единствен пропусна дузпа за тима си, който драматично отпадна на четвъртфиналите за Купата на Африка от Камерун. В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол и крайният победител трябваше да бъде определен след наказателни удари. При тях Мане се провали, а секунди по-късно Венсан Абубакар вкара решителното попадение за "неукротимите лъвове".
Преди 15 години Камерун и Сенегал се срещнаха на финала в Мали и камерунците спечелиха титлата след дузпи. Сега историята се повтори, но на по-ранен етап в турнира.
Сенегал беше по-добрият отбор, но плати висока цена за пропуските си в редовното време и продълженията. Шейку Кояте и Маме Бирам Диуф бяха близо до гола преди почивката, а Камерун стигна до удар в очертанията на вратата чак в 65-ата минута.
При дузпите никой не сбърка в първите 8 изпълнения. При 4:4 Фабрис Ондоа спаси удара на Мане, а Абубакар донесе победата на Камерун. Четирикратният шампион на Африка ще срещне на полуфиналите победителя от мача между ДР Конго и Гана.

И ПАТО СТЕГНА КУФАРИТЕ ЗА КИТАЙ
Нападателят на Виляреал Алешандре Пато ще премине в китайския Тианжин Куанжиан, предадоха испанските медии. Бразилският стрелец замина за Италия, където китайският тим, воден от Фабио Канаваро, е на предсезонна подготовка. Очаква се трансферът да бъде официално обявен в най-скоро време.
На "Ел Мадригал" вече усърдно търсят негов заместник в "жълтата" атака. Фаворит за мястото е нападателят на Еспаньол Фелипе Кайседо.

МАРСИЛИЯ ПРИВЛЕЧЕ ПАТРИС ЕВРА
Бившият френски национал Патрис Евра премина от Ювентус в Олимпик (Марсилия). Договорът на левия бек е за срок от 18 месеца. Евра има 81 мача за националния тим на Франция, а за последно игра в родината си през 2006 година, след което Монако го продаде на Манчестър Юнайтед. През 2014 година бранителят се присъедини към Ювентус и записа общо 82 мача с екипа на "бианконерите".
От началото на сезона 35-годишният французин се оказа ненужен в Юве. Интерес към него проявиха Валенсия, Кристъл Палас и Лион, но той предпочете предложението на Марсилия.

УЕСТ ХАМ ОТХВЪРЛИ ОЩЕ ЕДНА ОФЕРТА ЗА ПАЙЕ
Ръководството на Уест Хам отхвърли трета подобрена оферта на Олимпик (Марсилия) за френския национал Димитри Пайе, съобщава "Скай Спортс". Клубът от Лига 1 предложи 30 милиона лири за атакуващия халф, но лондончани решиха да не приемат сумата, както направиха и в предишните два случая по-рано през месеца. Самият футболист иска да се завърне на "Стад Велодром", откъдето премина на Острова през лятото на 2015 година, като дори е готов да намали заплатата си.
През настоящия сезон Пайе има 22 мача с 3 гола и 6 асистенции за Уест Хам. Миналата седмица мениджърът на лондончани Славен Билич отстрани французина от тренировките на първия отбор заради желанието му да напусне. Билич се мотивира, че Пайе се държи непрофесионално, след като отказва да играе за клуба, с който наскоро продължи договора си до лятото на 2021 година. Хърватският спец изрази надежда, че халфът ще промени отношението си и ще остане в отбора.

ДИРЕКТОР НА ИНТЕР ЗАБРАНИ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА МЕСИ
Спортният директор на Интер Пиеро Аусилио още веднъж призова да се сложи край на слуховете, че клубът се опитва да привлече Лионел Меси. Аусилио смята, че подобни медийни публикации само заблуждават феновете на отбора, защото клубът е под строг надзор заради финансовия феърплей и не може да си позволи да прави големи покупки поне засега. „Да се говори за Меси, значи да се заблуждават феновете. Разбира се, клубът е стабилен, имаме ресурс и амбиция, но има параметри, заложени от УЕФА, които не можем да пренебрегнем”, посочи Пиеро Аусилио пред Mediaset Premium.
Той заяви, че „нерадзурите” едва ли ще привлекат нови играчи през януари. „Нови играчи през януари? Мисля, че нашият отбор е на добра позиция, има някои зони, където можем да повишим качеството, но не трябва да правим това през януарския трансферен прозорец. Направихме нужното с добавянето на Роберто Галярдини към състава, сега ще трябва да се разделим с някои играчи. Да намерим по-добри играчи от тези, които вече имаме, не е лесно, но ще се постараем да изградим още по-силен отбор”.
НДТ

 


Сходни връзки

ОТ КРАЛЕТЕ НА ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди