изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:29 EEST
ФЕСТИВАЛ "ИЗКУСТВО И МИЛОСЪРДИЕ" ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ    
КултураФестивал „Изкуство и милосърдие" ще се проведе в Добрич през февруари, съобщават от Община Добрич. Събитието е планирано и организирано от Петко Нейчев (Пецата) - десетокласник  в Природоматематическа гимназия „Иван Вазов“, и Александър Пампоров -  дванадесетокласник  от Частна гимназия „Леонардо да Винчи". Автор на идеята е Петко Нейчев. И двамата са членове на Българския младежки червен кръст /БМЧК/.

Фестивалът е с благотворителна цел – набраните средства от входни такси, билети и дарения ще бъдат предоставени на фонд „Милосърдие“ на БЧК.  В рамките на фестивала ще се осъществят десет концерта и една изложба.
Всички, които ще участват в културните събитията, ще го направят доброволно. Фестивалът ще бъде основно с добрички таланти - студио „Сарандев", ученици от училище „Св. Климент Охридски", Музикален театър „Дея", Салса клуб „Десита", Фолклорен ансамбъл „Добротица", рок групите от Варна „Axez" и "Deathroll", както и добричката "Attaxic". Концерти ще има в Концертна зала „Добрич“,  Младежкия център - Добрич, пиано-бар „Мелоди", за изложбата е предоставена зала в Художествена галерия – Добрич.
Организаторите на събитието – Петко Нейчев и Александър Пампоров, се надяват събитието да стане традиция и да бъде репродуцирано в други градове по същия модел - като кампания на БМЧК. Концертите ще бъдат от различни жанрове, предназначени за различни публики - рок, фолклор, поп. Момчетата изказват благодарност за съдействието на БМЧК, БЧК, Младежки център – Добрич, Художествена галерия  и Община град Добрич.
Програмата предвижда първият концерт на 1 февруари от 19 ч. да е в концертна зала „Добрич“. Той ще е на Фамилия „Охридски“. На 4 февруари от 18.00 ч. в Младежкия център ще се представят музикален театър „Дея“, поп-рок певци от СУ „Св. Кл.  Охридски“ и NNS CREW. На 9 февруари от 19 ч. в Концертна зала „Добрич“ е концертът на изпълнителите от студио „Сарандев“. На 11 февруари от 18.00 ч. в Младежкия център ще се представят салса клуб „Десита“. На 14 февруари от 19.00 ч. в зала „Добрич“ ще е концертът на студио „Сарандев“, поп - рок певци от СУ „Св. Кл. Охридски“ и клуб „Елдес“. На 17 февруари от 18.00 ч. на сцената на Младежкия център ще бъдат представени народни песни и танци от възпитаниците на СУ „Св. Кл. Охридски“, студио „Сарандев“ и ансамбъл „Добротица“. На 18 февруари от 18.00 ч. е концертът на СУ „Св. Кл. Охридски“, студио „Сарандев“ и рок група „Pleasure“. На 19 февруари от 19 ч. в пиано-бар „Мелоди“ градуса на настроението ще вдигнат Klimento Brass Band. Варненската група „AXEZ“ ще гостува на 24 февруари от 19.30 ч. в клуб „The Maze“. Заключителният концерт ще е на 25 февруари от 19.30 ч., отново в клуб „The Maze“, където ще забиват „DEDROLL“ /Варна/ и „ATTAXIC“. НДТ


 


Сходни връзки

ФЕСТИВАЛ "ИЗКУСТВО И МИЛОСЪРДИЕ" ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди