изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:35 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 30.01.2017    
НовиниБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ -  30.01.2017


На 28 януари на територията на град Добрич се проведе специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления свързани с наркотичните вещества. В хода на операция, около 21:00 часа  по бул. „Русия”, служители на сектор „Противодействие на криминална престъпност” при ОД МВР Добрич установяват криминално проявения Е.К. (29 г.) от с. Сливенци, обл. Добрич. При задържането му, същия оказва съпротива на полицейските служители и изхвърля 4 полиетиленови торбички със суха тревна маса. При извършения полеви тест, тревната маса реагира на наркотичното вещество марихуана с тегло 10 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа Е.К. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. С постановление на Окръжна прокуратура Добрич, мярката му е удължена до 72 часа. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителя продължава.

 

На 27 януари, около 15:30 часа в с. Стражица, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с варненска регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло около 5 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани водача на автомобила С.В. (20 г.) и пътник А.А. (24 г.), и двамата от с. Оброчище, известни на МВР. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че СУМПС представено от водача на автомобила е неистинско. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

 

На 27 януари, около 21:10 часа в с. Честименско, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” със силистренска регистрация. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на автомобила е с отнето СУМПС и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Ш.З. (30 г.) от с. Златоклас, обл. Силистра. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 27 януари, около 22:00 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотици и упойващи вещества, теста реагира положително за употреба на наркотичните вещества канабис и амфетамин. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения И.М. (26 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 28 януари, около 00:10 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,81 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Ж.С. (40 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 28 януари, около 16:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Дъбрава, обл. Добрич. Установено е, че за времето отъ месец октомври 2016 г. до 28 януари 2017 г., чрез взлом на прозорец неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на аудио уредба, ръчни инструменти и куфар. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

 

На 28 януари, около 11:35 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама в с. Рогачево, обл. Добрич. Установено е, че около 09:15 часа на домашния телефон на 48-годишна жена от с. Рогачево се е обадил, мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай поисква сума пари с цел залавяне на телефонни измамници. Малко по-късно жената предава сумата от 6 280 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

 

На 28 януари, около 23:50 часа по ул. „Дунав” в град Добрич е извършена проверка на  криминално проявения С.Н. (35 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,5 грама и бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама, реагиращи на наркотичните вещества канабис и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.Н. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 28 януари, около 22:45 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на П.В. (17 г.) от град Добрич. В хода на проверката същия предава недопушена ръчно свита цигара със суха тревна маса. При извършения полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа П.В. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 28 януари, около 23:40 часа по бул. „25-ти Септември” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Тойота” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста реагира положително за употреба на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка  за срок от 24 часа е задържан И.П. (20 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

 

На 29 януари, около 00:40 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” със старозагорска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста реагира положително за употреба на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения М.И. (42 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 29 януари, около 23:00 часа по ул. „Христо Ботев” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хонда” с добричка регистрация, управляван от 21-годишната П.Д. и пътници Р.Р. (26 г.) и М.С. (28 г.), и тримата от град Добрич. В хода на проверката е установено кафяво прахообразно вещество с тегло 0,1 грам и бяло прахообразно вещество с тегло 0,4 грама. При извършения полеви тест, същите реагират на нркотичнит вещества хероин и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Р.Р. (26 г.) По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 1 пожар с материални загуби и един пожар без нанесени материални щети.

 

30.1.2017 г.                                                                     ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 30.01.2017 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди