изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:26 EEST
ПРОФ. БЪЧВАРОВА – НАЙ-АКТИВНИЯТ ДЕПУТАТ ОТ БСП    
Политика Председателят на БСП да се избира от конгреса, а не, както се предлага, от цялата партия – това е едно от решенията на общинската конференция на БСП в Добрич, съобщиха от местната централа на партията. Предлага се също да се промени начинът на избиране на Областния съвет, като членовете му влизат спрямо действителните гласове за партията на изборите по общини.


В доклада си за обществено-политическата обстановка и задачите на БСП-Добрич, за предстоящите парламентарни избори Мая Димитрова посочи, че доверието в партията расте, но победата няма да дойде сама, а като резултат от активна работа. Тя припомни, че на изборите за президент Румен Радев беше на първо място в Добрич, а Цецка Цачева – на четвърто. Според М. Димитрова, БСП-Добрич, ще насочи работата си сред лекари, учители, юристи, представители на малкия и средния бизнес, студенти и др.
Проф. Светла Бъчварова, която беше зам.-председател на Комисията по земеделие и храни, каза, че е задала 109 въпроса на парламентарния контрол и 4 питания. Статистиката на Народното събрание я сочи като най-активен участник от „БСП Лява България” и 9-а в „общото класиране” на най-питащите депутати. Освен въпросите в сферата на земеделието, има и въпроси към министъра на регионалното развитие с конкретни искания на общини от Добричка област за финансиране на транспортната инфраструктура, към министъра на образованието и др. От парламентарната трибуна проф. Бъчварова има 263 изказвания. Има участие в подготовката на 40 проекти на закони на „БСП Лява България”.
„Проявихме толерантност към новия кметски екип, но той се характеризира с неустойчивост на решенията и сега нашата позиция е значително по-агресивна” – каза в отчета за работата на общинските съветници от БСП арх. Емилия Добрева, председател на Комисия по териториално устройство и строителство в местния парламент. „За качеството на пешеходната  зона сме говорили още преди четири години и тогава ни уверяваха, че няма никакъв проблем. Сега тя е в изключително лошо състояние. За реконструкцията й аз не знам откъде ще се вземат средства. В срок до 15 дни в комисията, която оглавявам, изискваме да получим пълна информация за виновниците за състоянието й и за начина, по който общинската администрация смята да я ремонтира” – добави арх. Добрева. НДТ



 


Сходни връзки

ПРОФ. БЪЧВАРОВА – НАЙ-АКТИВНИЯТ ДЕПУТАТ ОТ БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди