изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:05 EET
КМЕТЪТ ПРЕДЛАГА УЛИЦА В ДОБРИЧ ДА НОСИ ИМЕТО НА БОРИС ГЕОРГИЕВ – МОКАТА    
НовиниКметът на Добрич Йордан Йорданов ще предложи улица в града да носи името на Борис Георгиев – Моката. „За Добрич ще е чест да има улица, която да носи името на първия българин с олимпийски медал Борис Георгиев-Моката.  В този връзка ще направя мотивирано искане до Комисията по предложенията за именуване и преименуване на улици, площади, паркове, инженерни съоръжения и други обекти с общинско значение“, посочи кметът.


Той припомни, че през 1996 година Моката е обявен за почетен гражданин на Добрич. През 2010 г. е удостоен с орден “Стара планина” първа степен от Президента на Република България.
В изпратен до близките съболезнователен адрес от Община Добрич се казва: „Той завинаги ще остане в сърцата и паметта на добричлии не само със забележителните си спортни постижения, но и със своя силен дух, воля, човечност и достойнство.
Сигурни сме, че неговият борбен живот и всеотдайност ще бъдат пример както за нас, така и за много млади дарования и надежди в българския спорт.
Поклон пред светлата му памет!“ НДТ



 


Сходни връзки

КМЕТЪТ ПРЕДЛАГА УЛИЦА В ДОБРИЧ ДА НОСИ ИМЕТО НА БОРИС ГЕОРГИЕВ – МОКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди