изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:25 EEST
Напрежението ескалира: Разузнаването на ДНР се докопа до доклад на шефа на украинския генщаб за загубите на киевската армия в До    
Новини Около 80 украински силоваци са загинали, а над 70 са ранени през последните два дена в Донбас. Такива цифри се съдържат в доклад на началника на украинския генерален щаб Виктор Муженко, който е бил прихванат от разузнаването на ДНР, заяви представител на министерството на отбраната на самопровъзгласилата се република.


"Според материалите, с които разполагаме, в моргите и военномедицинските учреждения на Украйна положението е следното: в моргата в град Селидово — 29 тела, в моргата в град Красноармейск — 41 тела, военната болница в Часов Яр — 60 ранени, 66-а военномедицинска болница "Новый труд" — 8 загинали и 14 ранени", съобщава представител на отбранителното ведомство на ДНР. Той добавя, че украинските силоваци са понесли тези загуби при опита им да пробият отбраната на опълченците на  29 и 30 януари.

В понеделник, както вече БЛИЦ информира, властите на ДНР съобщиха за изостряне на ситуацията в Донбас. 

От щаба на антитерористичната операция (АТО) в Киев също признават за големи загуби, информира украинският сайт "Обозреватель". Официално се посочва, че през изминалото денонощия в Донбас са загинали трима военнослужещи, 20 са били ранени, е четирима са с тежки травми.

На страницата си във Facebook пресцентърът на щаба на АТО съобщава, че "най-напрегната остава ситуацията н донецкото направление в района на Макеевка. Тук руско-окупационните войски използват 152- и 122-мм артилерия, 120- и 82-мм минохвъргачки, гранатомети и стрелково оръжие. С такива оръжия са обстрелвани Зайцево, Троицкое, Каменка, Новотроицкое, Луганское, Невельское и Опытное, а по Пески и Авдеевка огън са водили и танкове", се казва в съобщението. 

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов твърди, че украинските сили твърдо удържат позициите си.

Кремъл разполага с достоверни данни, които свидетелстват, че на 30 януари украински "самостийни отряди" са извършили опит да нападнат територия, контролирана от ДНР, заяви от своя страна прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости. Той обяви, че това, което става на линията на съприкосновение предизвиква сериозна загриженост, тъй като атаката на тези отряди е била подкрепена от украинските въоръжени сили. По думите на Песков "тези агресивни прояви, подкопават целите и задачите на минските договорености и свидетелстват за нежеланието и неготовността на украинското ръководство и президента Петро Порошенко за ги изпълняват. Всичко това се организира от тях с цел да се отклони вниманието от тежката вътрешна обстановка в Украйна".

Заради изострената обстановка в Донбас ще ще заседава извънредно в Австрия Постоянният съвет на ОССЕ.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Напрежението ескалира: Разузнаването на ДНР се докопа до доклад на шефа на украинския генщаб за загубите на киевската армия в До | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди