изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:05 EEST
ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ ВЕЧЕ И ДО ДОМОВЕТЕ    
НовиниНа заседанието си вчера Общинските съветници приеха промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. С нея те въведоха нова услуга за Детска млечна кухня - доставка на храна на домашен адрес. Дневната такса за новата услуга ще е 2.80 лв., като тя включва и храната. Таксата за дневния купон бе увеличена от 1,50 на 1,80 лв.


Мотивът на администрацията за увеличението е, че са въведени нови сезонни менюта за хранене на деца до 3-годишна възраст. С тях се увеличава количеството на пресните плодове и зеленчуци. Вместо консерви се влагат замразени зеленчуци, приготвят се рецепти с повече видове меса. Последното увеличение на цената на купона е било през 2010 г., когато тя е увеличена от 1,20 лв. на 1,50 лв. Отчита се, че за времето от 2010 г. до 2016 г. са се повишили цените на хранителните продукти, материали, горива, вода, ел. енергия и външни услуги. От юни 2011 г. раздаването на храната се извършва в пластмасови съдове за еднократна употреба, като стойността на един комплект от 3 опаковки възлиза на 0,24 лв. Тази стойност допълнително оскъпява цената на купона.
Детската млечна кухня в Добрич приготвя ежедневно храна за над 400 деца от 10 месеца до 3 годишна възраст, които не посещават детска ясла. Тя предлага разнообразна, пълноценна и здравословна храна, която отговаря на изискванията за здравословно хранене на децата на възраст от 0 до 3 години.
Към детската кухня има обособени 6 пункта за раздаване на храна по кварталите. Храна се взема и от родители, живеещи в по-отдалечените квартали, където Общината не може да предостави помещения общинска собственост за безвъзмездно разкриване на допълнителни пунктове. От Общината са преценили, че икономически неизгодно е да се наемат помещения, за които се заплаща месечен наем, при положение, че помещенията се използват в рамките на 20 минути на ден. НДТ
 


Сходни връзки

ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ ВЕЧЕ И ДО ДОМОВЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди