изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:35 EET
ВУЗ В РУСИЯ ЩЕ ПРИЕМАТ 300 БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ БЕЗПЛАТНО    
Образование Разяснения на възможностите и начините кандидат-студентите да се възползват от качествено образование в Русия бяха направени вчера в общински младежки център "Захари Стоянов" от представители на руски информационен център. Тази година 300 български студенти ще имат възможност да получат безплатно висше образование в руски учебни заведения през академичната 2017/2018 година.


За новата учебна година кандидатстването се провежда в периода от 15 ноември до 20 март и е 100 процента електронно – на портала russia.study, където има подробна информация за висшите учебни заведения и специалностите в тях. Порталът е на руски и на английски език.
Кандидатите могат да подават документи и чрез РКИЦ в София и да избират от 3 до 6 университета, сред които не повече от два в Москва и Санкт Петербург. Общо в програмата участват 896 руски университета, включително 530 държавни и 366 частни. Кандидатстването за българските студенти става само по документи.
Не е проблем българските кандидати ако не знаят руски език. Всички университети, които участват в програмата за безплатно образование, имат или работят с подготвителни факултети по руски език. По време на едногодишното обучение по руски език условията са същите (стипендии и общежитие) като за руските студенти.
Освен абсолютно безплатно обучение, българските студенти в Русия получават и месечна стипендия на стойност 1800 рубли (около 50 лв.). Повечето университети обаче предоставят по-големи стипендии при постижения – в Южния федерален университет например тя може да достигне 21 000 рубли или над 600 лв. месечно. НДТ


 


Сходни връзки

ВУЗ В РУСИЯ ЩЕ ПРИЕМАТ 300 БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ БЕЗПЛАТНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди