изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:50 EEST
БЛИЗО 1800 ЛЕВА ГЛОБИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НА ДОБРИЧ ОТИВАТ ЗА НАДАРЕНИ ДЕЦА    
НовиниОбщо 1784 лева са глобите, наложени на общински съветници от Добрич, за неявяването им в комисии. В резултат на това тези средства от бюджета на местния парламент за миналата година са икономисани, съобщи председателят му Иво Пенчев.
Той настоя тази икономия да бъде прехвърлена към фонда за надарени деца към Община Добрич, където всеки месец постъпват и средствата от намалената в  началото на мандата заплата на кмета.

Статистиката сочи, че през втората половина на миналата година средната посещаемост на заседанията на общинския съвет е била 37-38 общински съветника. В работата си за петте заседания през този период те са взели общо 114 решения.
Не се състоя очакваното увеличение на заплатите на общинските съветници. Оттеглена бе точката за определяне продължителността на работното време на председателя на местния парламент, с която председателят на ПК по бюджет Атанас Атанасов предлагаше Иво Пенчев да работи като председател на ОбС по 6, вместо дсегашните 4 часа дневно. Аргументът за оттеглянето бе бизнес натовареността на Пенчев, която не му позволява по-дълго работно време.
Удължаването на работното време щеше да доведе до увеличение на възнаграждението на председателя, според което пък се определят и заплатите на общинските съветници.
 НДТ
 


Сходни връзки

БЛИЗО 1800 ЛЕВА ГЛОБИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НА ДОБРИЧ ОТИВАТ ЗА НАДАРЕНИ ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди