изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:25 EEST
ПРИЕХА ДЕКЛАРАЦИЯ ПРОТИВ ИЗГРАЖДАНЕ НА БЕЖАНСКИ ЦЕНТРОВЕ    
НовиниДекларация против изграждането на бежански центрове гласува на заседанието си днес Общинският съвет в Добрич. Предложението бе внесено от общинските съветници от  “ВМРО – БНД” Йордан Йорданов и Пламен Йорданов.


В декларацията се казва:
„Ние, общинските съветници от община град Добрич, сме категорично против изграждането на бежански центрове от отворен или затворен тип. Считаме, че евентуални действия в тази насока трябва задължително да бъдат съобразени с мнението на гражданите на Добрич. Поради това настояваме пред бъдещите правителства на Република България, да не се взимат решения за разкриване на имигрантски центрове от открит или закрит тип на територията на община град Добрич.
Декларираме, че единно ще работим в тази насока и призоваваме Правителството и държавните институции да се съобразяват с мнението на гражданите и местната власт при вземането на решения относно разрешаването на проблема с нелегалната имиграция“.
Кметът Йордан Йорданов заяви, че подкрепя декларацията, но обърна внимание, че тя има по-скоро пожелателен характер и изразява единствено волята на общинските съветници, което е в съответствие с общественото мнение в Добрич. "Въпреки приетата декларация, нямаме правно основание да откажем разкриването на подобен център, в случай, че подобно решение бъде взето от Министерския съвет. Не се съмнявайте обаче, че като кметски екип и общинска администрация ще се противопоставим с всички сили и средства", заяви кметът.
До този момент няма конкретно заявено подобно намерение, подчерта Йорданов. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИЕХА ДЕКЛАРАЦИЯ ПРОТИВ ИЗГРАЖДАНЕ НА БЕЖАНСКИ ЦЕНТРОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди