изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:14 EEST
ПРАЗНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА /ОТ 21.06 ДО 31.12/    
Календар   ПРАЗНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА /ОТ 21.06 ДО 31.12/

 

 

 

 

 

ПРАЗНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА  /ОТ 1.01. ДО 21.06/

Международен ден на скейтбординга Неотдавна, скейтъри, са открили своя официален празник: по цял свят се отбелязва Световен ден на скейтбординга! IASC (International Association of Skateboard Companies), който включва всички основни дружества, участващи в скейтборд индустрията, марки и списания на международните дистрибутори, обяви 21 юни за Ден на скейтбординга (Go Skateboarding Day). По света в този ден скейтъри излязат на улицата да празнуват и карат от сърце!
Ден на Съединението  |  06 Септември
Ден на Съединението Денят на Съединението на България празнува присъединяването на Източна Румелия към Княжество България през 1885 година.
Ден на Независимостта на България На този ден се отбелязва годишнината от обявяването на суверенитета на Българската държава. До онзи момент, Българското княжество формално се явяваше васал на Османската империя и във всички външнополитически актове молеше за одобряване от турският султан.
Ден на народните будители Будителите в България е прието да се наричат активистите на националното и културното възраждане в началото и средата на 19-ти век, когато страната все още е била под турско робство. Те са били предимно обикновени учители и свещеници, но с тяхното ораторство, те успели да настроят хората и да дадът начален тласък за развитието на националното съзнание.
Никулден  |  06 Декември
Никулден Никулден (или Ден на Свети Николай Мирликийски Чудотворец) - празник на всички рибари и моряци (в последно време - и на банкерите).
Студентски празник  |  08 Декември
Студентски празник Студентите в България чествта празника си на осми декември. Тази дата е свързана с историята на СУ "Св. Климент Охридски".
Бъдни вечер  |  24 Декември
Бъдни вечер Бъдни вечер (или, както се нарича още - "Малка Коледа", "Крачун") - един от най-добрите семейни празници, изграден през времето в свода на българските национални празници. Това вид тържество в навечерието на празника: Бъдни вечер е изцяло посветен на подготовката за големият празник - Рождество Христово, Коледа.
Коледа  |  25 Декември
Коледа Рождество Христово, също Коледа, Божик или Божич в България се празнува през първите часове след полунощ. От една къща към друга започват своят поход коледарите, които чакат всички. Това са млади, неоженени юноши и момчета на възраст от 12 до 20 години (а понякога и повече). Те са облечени в национални носии. Всички те са облечени празнично с накичени с китки калпаци, а в ръцете си носят "шарени тояги". Шарените тояги играят важна роля в обредните танци.
 


Сходни връзки

ПРАЗНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА /ОТ 21.06 ДО 31.12/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди