изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:33 EEST
ИЗЛОЖБА ПОКАЗВА БИБЛИОТЕЧНИ ПЛАКАТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ    
КултураРегионална библиотека „Дора Габе” е домакин на пътуваща изложба “100 Години. 100 Плаката” - изложба с библиотечни плакати от цял свят. Инициативата е на фондация “Деца на България”, част от Национална кампания за популяризация на обществените библиотеки, библиотечното дело и публичното четене, и разказва за концепцията на книжните плакати и мостовете между световете.

Изложбата гостува в 30 български града, водещи университети, международни културни центрове и добрите български медии. Целта е да се направи едно колективно припомняне на всички българи, семействата, учителите, четящите, колко са важни книгите. Интересно е, че това припомняне идва от много места по света. Изложбата дава възможност да проследим как са гледали обществата в началото на ХХ-и век на четенето, как по време на първата, по време на втората световна война, възможност да се разходим заедно из миналото, из цялата планета, популяризира културата на ценене на обществените библиотеки, библиотечното дело и публичното четене.
Добричката публика ще може да види малка част включените в изложбата плакати със синтезирани послания от различни държави, които са експонирани в централното фоайе на библиотеката, а с тях организаторите предоставят флаери, които напомнят на посетителите колко са важни книгите и четенето на глас.
„Изложбата приканва да се потопим в атмосферата на различни страни и техните послания. Не само да четем книги, не само да наблюдаваме как другите четат, а да усетим, че сме част от едно много голямо движение”, споделя Ясен Николов, основател на фондация „Деца на България”. НДТ



 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА ПОКАЗВА БИБЛИОТЕЧНИ ПЛАКАТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди