изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:57 EEST
ОТНОВО ЩЕ ГЛЕДАТ ОТЧЕТИТЕ НА ФИНАНСИРАНИТЕ НПО ОТ ОБЩИНАТА    
НовиниКомисията по Програмата за финансиране на граждански инициативи в  полза на местната общност от бюджета на Община Добрич ще преразгледа отчетите на финансираните през 2016 г. проекти. На заседанието лично ще присъства кметът Йордан Йорданов, съобщи  той.


Кита Бончева от Сдружение „Уайс мен Клуб -Добрич” заяви пред Общинския съвет, че през миналата година са променени редът и условията за финансиране на проекти и се е допуснало несправедливо ощетяване на гражданските организации. Техният проект е обявен за неизпълнен и се изисква да възстановят преведените им от Общината 2030 лева като първоначално плащане в рамките на 70 % от общата стойност на проекта от 2900 лева. По думите на Бончева, такъв проблем имат и други неправителствени организации, получили финансиране по програмата през 2016 г.
Кметът увери, че всички проекти, които са били санкционирани, ще бъдат преразгледани от комисията.
Ресорният заместник-кмет Росица Йорданова заяви, че в случая се касае за общински средства, за ред, правила и условия, които са утвърдени от Общинския съвет, за сключени договори за безвъзмездна помощ.
Тя заяви, че единственият мотив, за да оттегли докладната записка за реализацията на програмата, е, за да докаже, че всеки лев, който е изхарчен, трябва да бъде доказан. По отношение на  „Уайс мен Клуб -Добрич”, тя обясни, че, въпреки че има протокол, че трябва преведените средства да се възстановят, са имали дързостта да представят фактура и за остатъка от 30%, при положение, че не са доказали разходи. НДТ


 


Сходни връзки

ОТНОВО ЩЕ ГЛЕДАТ ОТЧЕТИТЕ НА ФИНАНСИРАНИТЕ НПО ОТ ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди