изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:53 EET
Мъжът, който издирва приятелката си, държал друго момиче на верига    
Новини

30-годишният Запрян разлепи плакати, на които пише, че издирва приятелката си - Даниела на 17 г. Оказа се обаче, че в жилището си е държал нейна връстничка, вързана на верига. Мъжът, който разлепи снимки на 17-годишната си приятелка си из центъра на Пловдив и твърди, че е отвлечена в понеделник вечерта, е задържан заради това, че е държал насила в дома си друго момиче. 30-годишният Запрян Стоянов е арестуван, задето държал вързано до тръба с верига и катинар друга девойка ненавършилю 18 години, съобщиха от пловдивската прокуратура.



Това стана ясно само часове след репортажа на NOVA, в който се разказва за издирването на 17-годишната Даниела Кавалджиева. Запрян твърди, че момичето, което му е приятелка, е било отвлечено от спирка пред Пловдивския университет към 20.45 ч, в понеделник вечерта, но едва вчера подал сигнал в полицията. В същото време в центъра от семеен тип, в който живее Даниела, не са я виждали от началото на декември и са я обявили за издирване. По този случай от обвинението са се самосезирали. 

Възможно е и момичето да е станало жертва на сводници, съобщи телевизията, позовавайки се на свои източници, близки до разследването. 

За другото дело - за вързаното с катинар момиче,

е установено, че от 26 януари 2017 г. до 28 януари  2017 г., Запрян противозаконно е държал в квартирата си 17-годишно момиче, с което се познавали отпреди. От жилището е била иззета верига, за която пострадалата твърди, че й била поставена на ръката,

след което вързана към желязна тръба до леглото и заключена с катинар.

На 28 януари 2017 г. тя успяла да отключи катинара и напуснала жилището. Подаден бил сигнал в полицията. По делото са иззети веществени доказателства, назначени са експертизи, разпитани свидетели. Това е престъпление по чл. 142а ал. 3 от Наказателния кодекс. Предстои да бъде обвинен.

Най-вероятно той я е държал с цел сексуална експлоатация.

По-рано NOVA разказа версията на мъжа за изчезването на Даниела - според него в понеделник те били на спирката пред ПУ. До нея имало черен лек автомобил. Мъж от колата попитал има ли огънче, момичето се приближило и дало запалката си. В същия момент от автомобила изскочили двама мъже и блъснали на задната седалка момичето, след което изчезнали в неизвестна посока.

Приятелят й твърди, че е станал свидетел на тази ситуация, но не е успял да реагира.

Сигнал обаче подава едва вчера.

В сряда той разлепил плакати, че момичето се издирва и посочил собствения си мобилен телефон, ако някой я види, да му сигнализира. От снощи пък мъжът не отговаря на телефона на никакви обаждания.

Преди това пък твърдял, че преди две години сводници се опитали да я отвлекат. 

Майката на Даниела е починала, докато е била малка, а баща й я тормозел и често я биел. Затова момичето е настанено в център за социални грижи. Директорът му Недка Петрова обясни в „Здравей, България”, че

момичето за тях е в неизвестност

от началото на декември 2016 г.

Тя разказва, че Даниела е едно от децата с тежка съдба и че един пълнолетен мъж, визирайки приятеля й, е държал едно непълнолетно момиче. Петрова не е знаела два месеца, че Даниела е била при Запрян. 

Казва, че и преди е бягала, но посочи, че децата с такива преживявания имат нуждата от подкрепата на всички. 

"Даниела, обичаме те и те чакаме", обърна се директорът към момичето.

https://vesti.bg

 


Сходни връзки

Мъжът, който издирва приятелката си, държал друго момиче на верига | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди