изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:07 EEST
2 СИГНАЛА ЗА МЪРТВИ ЛЕБЕДИ В ШАБЛА    
ЕкологияРИОСВ - Варна извърши незабавна проверка по сигнали за бедстващ лебед на Морска гара, гр. Варна. При проверката се констатира, че лебедът е в добър жизнен статус, движи се и приема храна. Екземплярът е с голямо черно мазно петно на гърдите, вероятно от нефтопродукти. Не са открити мъртви птици.

Със Заповед № РД 11-15/05.01.2017 г. на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните, на територията на гр. Варна е обявено първично огнище на инфлуенца А (грип) при диви птици. В тази връзка екземплярът не може да бъде изпратен за лечение в спасителен център или зоологическа градина, с цел недопускане на разпространението на болестта и унищожаване на колекците.
РИОСВ-Варна е информирала Областна дирекция по безопасност на храните, гр. Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“ за предприемане на действия по компетентност.
От началото на 2017 г. в РИОСВ-Варна са регистрирани 7 сигнала за 11 бр. мъртви лебеди, 9 бр. от които на територията на общ. Варна и 2 бр. на територията на общ. Шабла. НДТ


 


Сходни връзки

2 СИГНАЛА ЗА МЪРТВИ ЛЕБЕДИ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди