изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:28 EEST
"Америка за България" се разграничи и от сайта на Стоянка Г. Храненицата на Костов е в шах!    
Новини Сайтът на Стоянка Г. – Медиапул е поредната медия, от която Фондация “Америка за България” обявява, че се разграничава. Макар и да посочва, че продължава да финансира поръчковата медия, американската фондация изтъква, че не споделя редакционното й съдържание.


 Изданието на Стоянка Г. е известно като обслужваща медия на Иван Костов, Радан Кънев, Христо Иванов и финансираните от Джордж Сорос неправителствени организации. Поръчковият сайт на бившата говорителка на Иван Костов продължава да съществува основно заради грант от 1,2 млн. лв., както и от пари, които Институт “Отворено общество” на Джордж Сорос им отпуска по проекти.

Трябва да се отбележи, че ако доскоро рекламният банер на Фондация “Америка за България” се кипреше на видно място на сайта на Стоянка Г., то типично за двойнствения морал на грантаджиите, този, който разкрива разграничаването на донора от поръчковите статии, е изписан с възможно най-дребен шрифт.

Очевидно “морална” журналистика за Стоянка Г. значи, че истината трябва да се крие…
За момента от Фондация “Америка за България” не са обяснили – дали след като се разграничават и от „Медиапул“, както направиха преди две седмици и с друга от медиите-бухалки – „Капитал“, възнамеряват да прекратят финансирането на поръчковите издания след изтичането на настоящите грантове.
Финансирането на медии от Фондация “Америка за България” със сигурност е сред причините за изкривяване на медийната среда у нас, което се отразява и

на сриването на страната ни в международните класации за свобода на словото. 
“О,  я стига, „Америка за България“, когато осигурявате за пореден път милион и 150 000 за Медиапул (за него стана дума в спора с Илиян Василев), което прави по 32 000 месечно (!) за три години за целия екип на медията, вие осигурявате самото съществуване на медията и на практика се превръщате в неин издател. Как да не се свързват с вашите възгледи?

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

"Америка за България" се разграничи и от сайта на Стоянка Г. Храненицата на Костов е в шах! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди