изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:35 EEST
ЕХО ОТ КРАЛЕТЕ НА ФУТБОЛА    
СпортЕХО ОТ КРАЛЕТЕ НА ФУТБОЛА


БАРСА ПРЕВЗЕ "КАЛДЕРОН" С ДВА ПРЕКРАСНИ ГОЛА
Отборът на Барселона спечели с 2:1 гостуването си на Атлетико (Мадрид) в първи 1/2-финален сблъсък за Купата на Краля. Луис Суарес (7) и Лионел Меси (33) реализираха страхотни попадения и донесоха успеха за състава на Луис Енрике. Антоан Гризман запази интригата в схватката с гол в 59-ата минута.
Гостите от "Камп Ноу" ужилиха своя съперник още в седмата минута. Масчерано отне топката още в половината на барселонци, а Луис Суарес развинти слисаната отбрана на "червено-белите". Уругвайският нападател беше сам сред четирима, финтира Диего Годин, хитро размина Стефан Савич, изскочи сам срещу вратаря и насочи топката технично с външен фалц по земя към далечния ъгъл - 0:1. Вратарят Михел Анхел Моя не реагира на ниския изстрел от 15 метра, а защитниците на Атлетико бяха шокирани. В 11-ата Годин опита да изненада Ян Силесен с удар с глава, но топката излезе в аут. В 24-ата "лос кулес" организираха скоростна акция, Неймар се устреми отляво, навлезе в наказателното поле и шутира ниско с десния крак - в ръцете на вратаря. В 27-ата барселонци изпуснаха великолепна възможност - Суарес и Неймар направиха двойно подаване, но последният не успя да овладее на десет метра от голлинията. В 33-ата Лео Меси удвои резултата след брилянтен далечен шут. Аржентинецът "хвана" топката с прав удар по диагонала и разстреля Моя от 22 метра. Топката се отби в страничната греда и опъна мрежата пред погледа на забавилия се вратар. Домакините изпаднаха в нокдаун след втория гол и лесно допускаха съперника в опасна близост.
На почивката десният бек на столичани Шиме Върсалко напусна терена и в игра се появи Фернандо Торес. Момчетата на Симеоне започнаха агресивно второто полувреме в търсене на промяна. В 50-ата Торес хитро изведе Габи Фернандес, но капитанът беше изпреварен от Жорди Алба. В 52-ата Годин се размина с топката при центриране в наказателното поле. В 55-ата Масчерано направи забележителен рейд през центъра и реши да шутира от дъгата, търсейки своя първи гол за Барса. Моя улови лесно. Тъкмо когато сякаш устремът на домакините беше отслабнал, те успяха да стигнат до гол. В 59-ата минута Годин беше изпуснат в наказателното поле и насочи топката към другата греда, където Гризман надскочи Масчерано и отбеляза - 1:2. Повторенията показаха, че има нарушение в атака на Коке срещу Луис Суарес, а уругваецът преследваше именно Годин. Четири минути по-късно "лос колчонерос" направиха непростим пропуск чрез Гризман. Френският стрелец засече ниска топка от едва метър-два от голлинията, но я прати в обсега на вратаря Силесен, който изглеждаше безпомощен, но спаси. Постепенно каталунците се измъкнаха от примката и заиграха по-спокойно. В 75-ата Моя направи геройско спасяване след много хубав удар на Меси от фаул. Ла Пулга завъртя топката от 23 метра над стената, а испанският вратар изби с една ръка. В 77-ата Неймар получи чудесен шанс в наказателното поле, но в опита си да стреля технично, не уцели добре кълбото. В 80-ата Ел Ниньо беше много близо до това да вдигне публиката на "Калдерон" с феноменален гол. Торес отклони полувисока топка с пета към далечната греда и сантиметри го разделиха от целта. В 89-ата Гризман нанесе страховит удар по диагонала от 24 метра и топката облиза гредата от външната страна. В крайна сметка защитата на Барса се справи и шампионите успяха да изковат важна преднина.
Реваншът е идния вторник на "Камп Ноу". В другия полуфинал са тимовете на Селта и Алавес.

МАН СИТИ РАЗГРОМИ УЕСТ ХАМ С 4:0
Отборът на Манчестър Сити разгроми с 4:0 Уест Хам като гост в двубой от междинния 23-и кръг на Премиър лийг и събра 46 точки, колкото има и четвъртият в класирането Ливърпул. Воденият от Джосеп Гуардиола тим е само на точка от второто място, което делят отборите на Тотнъм и Арсенал, но остава на 10 от лидера Челси.
Гостите от Манчестър излязоха на терена без двама основни играчи - Клаудио Браво и Серхио Агуеро, които започнаха като резерви. Манчестър Сити започна изключително активно, докато домакините се опитваха да действат на контраатака. Плановете им се провалиха още в 17-ата минута, когато след грешка на Кресуел в средата на терена топката попадна у Де Бройне, който откри. Инкасираният гол принуди "чуковете" да променят тактиката си, което ги направи лесна жертва за контрите на Сити. Едва четири минути по-късно и Давид Силва записа името си сред голмайсторите, след като получи топката от Фонте близо до вратата и за испанеца не беше проблем да отбележи. Най-добрата възможност за "чуковете" дойде в 30-ата минута, когато Анди Керъл видя страхотна възможност и изведе Кресуел пред вратаря Кабайеро, но футболистът на "чуковете" не успя да отправи удар. Всичко за Уест Хам приключи в 39-ата минута. Поредна грешка при изнасянето на топката позволи тя да попадне у Жезус, който вкара първия си гол във Висшата лига.
През втората част Сити продължи да бъде по-добрият отбор на терена и стигна до четвърто попадение. Отбеляза го Туре Яя от дузпа в 67-ата минута, отсъдена за нарушение срещу Стърлинг. Сити можеше да стигне до 5-и гол, но влезлият като резерва Серхио Агуеро се озова в засада, а положението беше много перспективно за ново попадение.
В заключителните минути Уест Хам упражни натиск в опит да стигне до почетен гол и да спре зрителите, които вече напускаха трибуните в знак на разочарование. Усилията на тима на Славен Билич обаче бяха твърде закъснели, а като цяло Уест Хам изглеждаше много неравностоен на съперника си, който си тръгна с трите точки от Лондон.

ДУЗПА В ДОБАВЕНОТО ВРЕМЕ ПРАТИ РОМА НА ПОЛУФИНАЛ СРЕЩУ ЛАЦИО
Отборът на Рома е последният полуфиналист в турнира за Купата на Италия. “Вълците” постигнаха инфарктна победа с 2:1 над Чезена в срещата помежду им от 1/4-финалите и си осигуриха среща с вечния си враг Лацио в следващата фаза. Домакините на “Олимпико” трябваше доста да се потрудят, за да стигнат до успеха, който дойде в 7-ата минута на добавеното време след дузпа, реализирана от ветерана Франческо Тоти. Преди това римляните откриха резултата чрез Един Джеко в 67-ата минута, а Лука Гаритано изравни в 73-ата минута.
Рома започна мача по-активно и в 9-ата минута Стефан Ел Шаарауи отправи опасен удар, но покрай вратата. След това и Костас Манолас имаше шанс да обстрелва вратата в 14-ата минута, но пропусна целта. Гостите от Чезена показаха, че не са дошли само да се защитават, и в 25-ата минута можеха да стигнат до откриване на резултата, но ударът на Муса Коне се отби от гредата. В ответната атака пък Един Джеко имаше добър шанс, но не успя да вкара. Чезена обаче продължаваше да тормози “вълците” и в 39-ата минута Алехандро Родригес имаше нов добър шанс за гол, но стреля неточно.
През второто полувреме Рома заигра по-атакуващо. В 54-ата минута Раджа Наинголан отправи опасен удар, но той бе спасен от вратаря. След това на два пъти Един Джеко излизаше на стрелкови позиции, но единия път не успя да преодолее вратаря, а след това стреля покрай вратата. В 67-ата минута обаче босненецът се реваншира и откри резултата. Стефан Ел Шаарауи бе изведен на скорост, той продължи към Джеко, който засече кълбото в мрежата за 1:0. Играчите на Чезена обаче показаха, че няма лесно да се предадат, и бързо успяха да се върнат в мача. Те бяха подпомогнати и от вратаря Алисон, който излезе неразчетено при едно центриране и подари топката на Гаритано, за когото не бе проблем да вкара в опразнената врата за 1:1. Така мачът вървеше към реми, но в допълнителното време домакините си спечелиха дузпа, след като Кевин Строотман се сблъска с вратаря Федерико Алярди в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Ветеранът Франческо Тоти се нае с изпълнението й и бе точен за крайното 2:1.
В крайна сметка Рома се промъкна напред в турнира и там ще срещне вечния си враг Лацио. Победителят се определя в две срещи, като първата ще се играе на 1 март, а реваншът е на 5 април.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД С НОВА ИЗДЪНКА СРЕЩУ ХЪЛ СИТИ
Манчестър Юнайтед отново не успя да победи Хъл Сити. След като преди по-малко от седмица “тигрите” надиграха “червените дяволи” за Купата на лигата (2:1), сега срещата на “Олд Трафорд” завърши при резултат 0:0. Домакините бяха по-активният тим през голяма част от мача, но отново имаха проблеми да пробият отбраната на съперника и така и не успяха да пратят топката във вратата. В същото време пък гостите показаха доста стабилна игра в отбрана и чакаха своите шансове на контраатака, като с малко късмет можеха да си тръгнат и с трите точки, ако в 86-ата минута ударът на Лазар Маркович не се бе отбил от гредата.
Хъл Сити можеше да поведе в резултата в 7-ата минута, когато Хари Магуайър получи чудесно центриране от фаул и стреля с глава отблизо покрай вратата. В ситуацията обаче бе отсъден и фаул. Постепенно Манчестър Юнайтед взе нещата под контрол и зареди положения пред противниковата врата. В 14-ата минута Златан Ибрахимович напредна през центъра и стреля от дистанция, но ударът му бе спасен от вратаря. При последвалия корнер топката бе свалена към Маркос Рохо, който с глава стреля над вратата. В 17-ата минута и Дейли Блинд стреля от воле, но над напречната греда. Последва леко затишие, но домакините продължаваха да търсят гола и в 35-ата минута Пол Погба подаде за Златан Ибрахимович на границата на пеналта, но ударът на шведа бе твърде слаб и в ръцете на вратаря. В 42-ата минута пък Ибра показа класа и с пета изведе Погба сам срещу вратаря, но и той пропусна златна възможност за откриване на резултата.
И втората част започна с натиск на домакините. В 55-ата минута Маркъс Рашфорд получи страхотен дълъг пас зад защитата, но при овладяването загуби равновесие и ударът му не се получи. Нaй-сериозният пропуск в мача дойде в 73-ата минута, когато Крис Смолинг с глава свали топката за Хуан Мата на далечната греда, испанецът стреля отблизо, но Якупович направи невероятно спасяване и опази вратата си. В търсене на победния гол домакините доста се оголиха в защита и за малко да бъдат наказани. В 86-ата минута Лазар Маркович получи топката в наказателното поле и от прекрасна позиция нацели гредата. В 90-ата минута пък Абел Ернандес изскочи зад защитата, но се засуети и в крайна сметка отправи доста слаб удар в ръцете на Давид де Хеа. Малко преди края Рохо имаше шанс да стреля с лава, но отново Якупович бе на мястото си.
В крайна сметка мачът завърши без голове и двата тима прибавиха по точка в актива си. Манчестър Юнайтед запазва 6-ото си място с 42 точки. Хъл Сити пък се отлепи от дъното и вече е 19-и със 17 спечелени точки.

ЕГИПЕТ СТИГНА ФИНАЛ СЛЕД ДУЗПИ
Отборът на Египет отстрани Буркина Фасо след 1:1 в редовното време и продълженията и 4:3 при изпълнението на дузпи. "Фараоните" успяха да надхитрят амбициозния си опонент, който до голяма степен определяше ритъма на игра. На финала египтяните ще срещнат или Камерун, или Гана.
Тимът на Буркина Фасо игра по-нападателен футбол през първото полувреме. "Фараоните" предпочитаха по-прагматини и внимателни действия. В 24-ата минута Бансе стреля с глава и малко не му стигна да порази целта - топката мина над гредата. Подобни голови положения бяха рядкост преди почивката.
През второто полувреме двата тима си размениха по един гол. В 65-ата Мохамед Салах откри в полза на египтяните. Салах реализира с изстрел от далечно разстояние и "фараоните" поведоха в противовес с показаното на терена. В 73-ата Бансе изравни, след като овладя на гърди и шутира от въздуха - 1:1.
При дузпите Ел Саид изпусна още първата за Египет. При резултат 3:3 вратарят на Буркина Фасо – Кофи, не успя да даде важно голово предимство на своите и се провали от бялата точка. Впоследствие Бертранд Траоре също изпусна за изненадата на турнира и Египет спечели с 4:3.

РАДОСТ ЗА МАРСИЛИЯ ПРИ ПОВТОРНИЯ ДЕБЮТ НА ПАЙЕ
Олимпик (Марсилия) отстрани Лион от турнира за Купата на Франция, след като го победи с 2:1 след продължения в мач от 1/16-финалите. В редовното време двата тима завършиха наравно 1:1, след като Род Фани откри за домакините в 24-ата минута, а Корентен Толисо изравни за “хлапетата” в средата на втората част. В 109-ата минута обаче централният бранител Дория донесе успеха на Олимпик след центриране на Реми Кабела. Радостта на феновете на “Стад Велодорм” бе удвоена от повторния дебют за тима на национала Димитри Пайе, който премина в тима от Уест Хам. Атакуващият халф се появи в игра в началото на първото продължение под бурните овации на препълнения стадион.

АРСЕНАЛ ПАДНА ВКЪЩИ ОТ УОТФОРД И ЗАГУБИ ВТОРОТО МЯСТО
Арсенал прекъсна серията си от четири победи, след като изненадващо отстъпи у дома пред Уотфорд с 1:2 в мач от XXIII кръг на английската Висша лига. Момчетата на Арсен Венгер не започнаха концентрирани в срещата и бяха наказани пред над 60 000 зрители на своя „Емирейтс”.
„Стършелите” нанесоха своя двоен удар за по-малко от пет минути, и то още в началото на двубоя. В десетата минута Юнес Кабул откри резултата след рикошет в Арън Рамзи и след асистенция на зимното попълнение Том Клевърли. В 13-ата пък капитанът Трой Дийни даде аванс от две попадения на гостите, разписвайки се от добавка след изстрел на Етиен Капуе и спасяване на Петър Чех. Това обаче не бяха единствените лоши новини за Арсен Венгер, защото малко по-късно Арън Рамзи получи контузия и трябваше да бъде заменен от Алекс Окслейд-Чембърлейн. Така първото полувреме завърши при резултат 2:0 в полза на Уотфорд.
Домакините излязоха преобразени за втората част. Появилият се на почивката Тио Уолкът внесе острота в действията на „топчиите” и Еурелио Гомеш трябваше да се намесва решително на два пъти в първите минути на втората част. Бразилецът обаче бе безпомощен в 58-ата минута, когато Алексис Санчес проби добре и намери Алекс Айоби, който с изстрел в далечния ъгъл намали за 1:2. След това гостите се прибраха в своята половина, а това можеше да им изиграе лоша шега малко преди края на редовното време. В 86-ата минута влезлият от пейката Лукас Перес разтресе гредата с мощен шут, но Арсенал нямаше късмет и трябваше да се примири със загубата.


 


Сходни връзки

ЕХО ОТ КРАЛЕТЕ НА ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди