изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:57 EEST
БИВШ ЗАМ.-МИНИСТЪР С НОВИ ХВАТКИ, ЗА ДА ИЗБЕГНЕ ЗАТВОРА    
Ред и сигурностДелото на бившия зам.-министър на финансите Красимир Катев, осъден на 4 години затвор заради убийството на двама души в района на с. Оброчище, продължава да се точи в Апелативния съд във Варна.


Първоначално делото беше отложено, защото единият от адвокатите на Катев – Явор Нотев, бе в кампания като кандидат за вицепезидент. След наше запитване, от Апелативния съд обясниха, че на 15 декември 2016 година, в съдебното заседание по ВНОХД 317/2016 година, защитата на Катев е оспорила дълбочината и пълнотата на експертното заключение на вещото лице Димитър Петров, който е един от експертите, изготвил фотограметрична експертиза по делото, съвместно с експерти от неговото дружество -“Прециз Инжинеринг” . Адвокатите са приложили документи, от които е видно, че Агенцията по кадастъра е отнела лиценза да извършва дейности по геодезия и картография на фирмата “Прециз Инжинеринг” на Петров, поради констатирани изключително сериозни отклонения, допуснати грешки, при изготвяне на кадастралната карта на Каварна. Става ясно, че екипът на фирмата на Петров е изготвила експертизата по делото на Катев, след като й е бил отнет лицензът. Апелативният съд прие като доказателство по делото и Заповед на МРРБ от 30.11.2015 година, с което се отнема лиценза на “Прециз Инжинеринг”.
Апелативният съд във Варна е приел, че към датата на съдебното заседание(15.12.2016 година) е останал неизяснен фактът дали тази Заповед на МРРБ от 30.11.2015 година за отнемане лиценза на фирмата на Петров е влязла в сила. Преди изясняване на това обстоятелство, съдът счита, че не може да уважи искането на защитата на Катев за назначаване на повторна експертиза, по които са работили вещите лица Вангелов и Петров и която да отговори на същите въпроси. Поради тази причина съдът е отложил делото и го насрочил за 27.02.2017 година, от 11,00 часа. Варненският апелативен съд служебно ще изиска информация от Министерството на регионалното развитие и благоустройство влязла ли е в сила и от кога Заповед № РД-02-14-1313 от 30.11.2015 г. на  министъра на МРРБ.
Припомняме, че миналата година Окръжния съд осъди бившия зам.-министър на финансите от кабинета „Сакскобургготски” Красимир Катев на 4 години затвор. Той бе признат за виновен, че по непредпазливост е причинил смъртта на двама души при катастрофа в района на село Оброчище. Осъден е на лишаване от правоуправление за срок от шест години, както и да плати разноски по делото в размер на 3486,50 лв.
При трагичния инцидент на 22 август 2012 г. управляваният от Катев автомобил навлиза в лявата лента по посоката на движението и удря насрещно движещия се опел с варненска регистрация. Двамата пътували в него мъже буквално са изхвърчали от автомобила, като 20-годишният Д.Г. загива на място, а 25-годишният П.Р. умира в болницата в Добрич по-късно. В катастрофата пострадаха 65-годишна жена, пътувала във фолксвагена, както и 6-годишната дъщеря на Катев.
На 18 юли 2014 г. Катев бе признат за невинен, че при управление на лек автомобил "Фолксваген Туарег”, на около 310 метра от кариера "Момчил” в посока Балчик-Оброчище, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на двамата мъже на 20 и 25 години.
На следваща инстанция обаче делото бе върнато отново на Окръжния съд в Добрич.
Красимир Катев бе зам.-министър на финансите в кабинета "Сакскобурготски”, а в момента е в ръководството на дружеството "ВТБ Кепитъл България", което представлява руската държавна "Внешторгабнк" у нас. В България тя притежава дял в затворената "Корпоративна търговска банка", както и във "Виваком". НДТ


 


Сходни връзки

БИВШ ЗАМ.-МИНИСТЪР С НОВИ ХВАТКИ, ЗА ДА ИЗБЕГНЕ ЗАТВОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди