изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:04 EEST
НПСД напуска Реформаторския блок, ще се коалират с ДОСТ    
Политика Нов разрив в Реформаторския блок, само три седмици преди началото на предизборната кампания. Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) напуска блока, за да се коалира за изборите с партията на Лютви Местан ДОСТ. Обединени с ДОСТ, НПСД нямат място в Реформаторския блок, е категоричната позиция на блока.



Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов пък е убеден, че с ДОСТ партията му има много по-големи шансове за успех на изборите. По думите му има отлив на членове и симпатизанти на партията след влизането й в Реформаторския блок.

На днешното заседание на Политическия съвет на Реформаторския блок председателят на Народна партия „Свобода и достойнство” Орхан Исмаилов е информирал, че виждат реализация на целите си  заедно с партия ДОСТ, включително и съвместно явяване на изборите. Сътрудничество с формацията на Лютви Местан  обаче е неприемливо за останалите партии в РБ, съобщи говорителят му Петър Москов.

"Вземане на такова окончателно решение от страна на НПСД ще означава еднозначно, че Реформаторският блок не може да участва заедно с НПСД на изборите. Като съюзник на партията на Лютви Местан, те не могат да продължат да бъдат част от Блока", заяви Москов.  
 
Председателят на партия „Свобода и достойнство” Орхан Исмаилов каза пред Дарик, че структурите им работят добре със структурите на ДОСТ по места и с тях н изборите ще имат по-добър резултат.


"Няма да сме толкова ефективни, ако сме в Реформаторския блок. Това показват социологическите проучвания", заяви Исмаилов. Той призна, че след като станали част от Блока партията преживяла значителен отлив на симпатизанти.

Окончателното си решение дали остава в РБ и дали ще се яви на изборите с ДОСТ, НПСД ще вземе утре на заседание на Националния си координационен съвет. https://dariknews.bg
 


Сходни връзки

НПСД напуска Реформаторския блок, ще се коалират с ДОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди