изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:05 EEST
ДОБРУДЖА 07 ЗАПИСА 12-И УСПЕХ В СУПЕРЛИГАТА    
Спорт

Добруджа 07 запази третото място във временното класиране на Суперлигата след успех като гост с 3-1 над Тетевен волей. Срещата бе от 16-ия кръг на волейболното първенство при мъжете, а в отделните части завършиха при следния резултат 25-21, 25-27, 25-23, 25-18. Най-резултатен в мача бе Емилиян Мирчев от домакините с 22 точки. За Добруджа 07 Жулиен Георгиев бе над всички с 20 точки, а Димитър Маринков заби 17.



Момчетата на Миро Живков показаха страхотен дух и характер, а ето какъв бе коментара на треньора на Добруджа 07 пред BGvolleyball.com след успеха:

"Поздравявам състезателите и на двата отбора, които направиха този мач сериозна волейболна битка. Бориха се докрай. Момчетата на Тетевен успяха да спечелят един почти загубен гейм, проявиха много характер. Нашите състезатели показаха отново своите качества, успяхме да не се оплетем в играта на Тетевен. Задържахме нивото на игра, успяхме да издържим като нерви и като организация на играта."

"Определено очаквах един много труден мач и беше такъв наистина. Тази среща трябва да е обеца на ухото за нас, да ни даде необходимото самочувствие - със сигурност израстнахме, защото се наложи да се борим много срещу един добър отбор, който в последните мачове показа изключителна игра", каза още Живков.

"Нашите амбиции са на първо място всеки играч да израстне спортно-технически, както и чисто психологически, да се формира като добър състезател. Да израстнем като колектив и отбор. Много ми се иска и в следващите две години да продължим да работим с този отбор, за да се види резултата на тези талантливи хора. Стараем се да работим добре всеки ден и се готвим мач за мач. Колкото и да ни се иска нова титла, реалисти сме, виждаме в България в момента има изключително добри селекции - отбори с много опитни състезатели. Така че няма да е лесно, но пък ние ще се борим във всеки един мач и няма да се откажем", завърши специалистът.

Успехът бе 12-и за добричлии, които на 7 февруари посрещат Нефтохимик 2010 в среща от 17-ия кръг.

 


Сходни връзки

ДОБРУДЖА 07 ЗАПИСА 12-И УСПЕХ В СУПЕРЛИГАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди