изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:59 EEST
ПО ПЕТ НАУЧНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОЕКТА РАБОТИ ДЗИ    
ЗемеделиеПрез 2016 г. научният колектив на Добруджански земеделски институт – Генерал Тошево участва в разработване на пет научно-изследователски проекта, съобщи директорът му доц. д-р инж. Илия Иванов Илиев.  Основните задачи, залегнали в проектите, са свързани със селекцията и агротехниката при зърнено–житни, бобови култури и слънчоглед.

 Целите на селекционно–подобрителната работа са свързани с повишаването на добива и качеството при пшеница, ечемик, тритикале, фасул, леща, грах и слънчоглед, както и подобряването на реакцията им към биотични и абиотични стресови фактори. Агротехническите изследвания са насочени към изследване и усъвършенстване на технологични елементи при биологична и конвенционална система за производство на полски култури и установяване на най–ефективните параметри в технологичните звена от агротехниката при непрекъснато променящите се климатични условия.
Публикационната дейност на академичния състав възлиза на 37 научни статии, отпечатани в наши и чуждестранни научни списания, сборници от международнии национални конференции.
Разработена е технология за производство на полски фасул, която вече е излязла от печат.
Продължава сътрудничеството на института с редица чуждестранни институти и фирми, както и с международните центрове СИММИТ и ИКАРДА. НДТ
 


Сходни връзки

ПО ПЕТ НАУЧНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОЕКТА РАБОТИ ДЗИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди