изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:35 EEST
Отново идва застудяване, но с малко сняг    
Времето След няколкото доста топли за февруари дни, от средата на седмицата предстои постепенно застудяване. Днес ще бъде предимно облачно и топло за сезона, с максимални температури в повечето места от 9 до 14 градуса. През нощта ще бъде облачно, в западните и северни райони ще превалява дъжд. Ще се появи слаб и умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са от 5 до 10 градуса. 

Утре дъжд ще вали над Западна България, като в северозападните райони валежът ще бъде значителен като количество. Дневните температури ще бъдат от 8 градуса на запад до 12-13 в източните райони. 

В сряда минималните температури ще са от нула градуса по високите полета на запад до 5 градуса в централните и източни райони. Превалявания от дъжд ще има и в централните и източни райони, но на запад валежите ще спират.  Дневните температури ще бъдат от 3,4 градуса на север до 11 в южните райони.

През деня и вечерта срещу четвъртък предимно дъжд, по високите места - дъжд и сняг, ще вали над източните, а слаб или съвсем слаб сняг е възможен северно от Стара планина.  Ще продължи да духа до умерен вятър от североизток.

В четвъртък слаб сняг ще вали в Североизточна България, а дъжд - в източната част на Горнотракийската низина.  От североизток в приземните слоеве на атмосферата ще прониква студен континентален въздух и дневните температури в източната част на Дунавската равнина ще са около минус 1, минус 2 до нула градуса.  В южните части на страната дневните стойности ще достигнат 6-8 градуса. 

В петък минималните температури ще бъдат от около минус 6 в крайните североизточни райони до плюс 2 на югозапад и юг.  Ще има значителна облачност, а съвсем слаби превалявания от сняг, който няма да образуват съществена снежна покривка, ще има на места в северните и източни райони.  Дневните температури ще се понижат още и ще са от около минус 2 на север и по високите полета до плюс 3,4 в крайните югозападни райони. Все още ще духа до умерен североизточен вятър. 

През почивните дни съществена промяна на времето няма да настъпи. Облачността ще бъде по-често значителна, с временни разкъсвания над югозападните райони.  Ще бъде сравнително студено, но без опасно ниски температури. Минималните ще са в рамките на обичайните за февруари или малко под тях, от около минус 6, минус 7 в северните райони до минус 2, 3 на юг.  Дневните ще бъдат около и малко под нулата на север до 3, 4 над нулата в крайните южни райони.

Постепенно, бавно повишение на температурите ще започне след идния понеделник, към средата на месеца. dir.bg
 


Сходни връзки

Отново идва застудяване, но с малко сняг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди