изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:29 EET
С КОНЦЕРТ НА ФАМИЛИЯ "ОХРИДСКИ" СТАРТИРА ФЕСТЪТ "ИЗКУСТВО И МИЛОСЪРДИЕ" /снимки/    
КултураС концерт на фамилия "Охридски" миналата вечер в зала "Добрич" стартира благотворителният фестивал "Изкуство и милосърдие". Както НДТ писа, той ще се проведе през целия месец февруари, предстоят още девет концерта и една благотворителна изложба. Организатори са Петко Нейчев от природо-математическа гимназия "Иван Вазов" и Александър Пампоров от частна гимназия "Леонардо да Винчи". Двамата са доброволци към Българския младежки Червен кръст в Добрич. "Доброволчеството не е игра! То е мисия, която човек приема осъзнато или импулсивно, но винаги от сърце.


Всеки може да се обяви за доброволец, много са хората, които се включват в организирани акции, но да осъществиш собствена инициатива, да откриеш съмишленици, да привлечеш последователи не е лесно. Изисква време, отдаденост и много работа", споделиха в началото на концерта Петко Нейчев и Александър Пампоров. Те съобщиха, че проявите във фестивала са с благотворителен характер и набраните средства, постъпили от входни такси, билети и дарения, ще бъдат предадени във фонд „Милосърдие" на БЧК, откъдето ще се разпределят за нуждаещи се. Младежите разказаха, че десетте концерта са от различно естество и присъстващите на тях ще могат да се насладят на танци и музика от фолклор, поп, салса, джаз, рок, метъл. Петко Нейчев и Александър Пампоров обясниха какви са основните цели на фестивала. Първата е фондонабирателна. Втората цел е да докажат на всички млади хора в страната, че организирането на подобни събития е напълно възможно и постижимо за тях, че резултатът носи радост и удовлетворение, че натрупаният опит остава за цял живот. Третата цел е да се раздвижи Добрич - идеята е чрез фестивала да се съберат хора на изкуството от града и страната, които да привлекат колкото може повече посетители. Организаторите на фестивала бяха поздравени от кмета на Добрич Йордан Йорданов, който ги приветства за благородната кауза и им пожела успех. От своя страна младежите му благодариха за подкрепата.

Във великолепния концерт, продължил над два часа, участваха талантливи възпитаници на училището по изкуства СУ "Св. Климент Охридски". Пред въодушевената публика се представиха "Капитан Брас Бенд" с ръководител Борислав Капитанов, ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас от  класа по поп и джаз пеене с преподавател Милена Пеева, трио "Амор" - Виктория Пенева, Борис Байчев, Ива Стоянова, квартет "Лейди старс" - Жанина Бонева, Полина Семендяева, Доротея Петкова, Мартина Станимирова, вокална група "Млади певци"/5-7 клас/ и малките сладурковци от вокална група "Клименто" с ръководител  Стефка Василева.
Първият концерт от фестивала "Изкуство и милосърдие" бе безплатен. На входа на залата бе поставена кутия на БЧК, чрез нея бяха събрани 271.05 лева. НДТ



 


Сходни връзки

С КОНЦЕРТ НА ФАМИЛИЯ "ОХРИДСКИ" СТАРТИРА ФЕСТЪТ "ИЗКУСТВО И МИЛОСЪРДИЕ" /снимки/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди