изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:59 EEST
Белгийски политик: България вън от ЕС    
Европейски съюз Министър-председателят на белгийския автономен район Валония (френскоезичният район на Белгия) Пол Маниет се обяви за излизане на Полша, Унгария, Румъния и България от ЕС, пише френският в. "Монд". Маниет заяви, че след Брекзита - предстоящото напускане на общността от Великобритания - е "желателно" да последват "Полекзит, Унгрекзит, Румекзит, Булекзит".


Валонският премиер, "може би най-големият евроскептик сред социалистите", както сам се представя, се изказва много критично за развитието на Европейския съюз, посочва "Монд".

Френският ежедневник припомня, че белгийският политик се прочу с позицията си срещу споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада. В крайна сметка документът бе подписан, след като обаче неговият регион настоя да бъде предоговорен.

Според някои анализатори активна му опозиция на СЕТА е имала за цел да спаси потъващия рейтинг на социалистите.

По повод новото му изявление анализатор написа, че Маниет е предложил цинично виждане за бъдещето на Европа:
Маниет заяви пред вестник "Еко", че се надява на "твърди, но балансирани" преговори с Великобритания, които да стимулират страни от Централна и Източна Европа, а може би също Дания и Швеция, потенциално склонни на свой ред да преговарят за търговски споразумения и партньорства, а в крайна сметка и за излизане от ЕС.

Един от колегите му, министър-председателят социалист на Федерация Валония-Брюксел Руди Демот, се дистанцира от позицията на Маниет. Демот се обяви пред френски медии по-скоро за възраждане на европейския проект, което да започне от няколко държави, но без същевременно една или повече страни членки да напуснат ЕС.
https://vesti.bg/

 


Сходни връзки

Белгийски политик: България вън от ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди