изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:29 EEST
БЪЛГАРО-АВСТРИЙСКО ОБЕДИНЕНИЕ ЩЕ СТРОИ ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ    
НовиниБългаро-австрийското обединение "ГИС аква БГ" ще извършва реконструкцията и разширението на Пречиствателна станция за отпадъчни води – гр. Добрич, която е част от проекта за воден цикъл. Със свое решение от 1 февруари 2017 г. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбите на осем от останалите участници в обществената поръчка срещу избора на изпълнител.


Така в сила остава Решение №38 от 7.11.2016 г. за класиране на участниците в обществената поръчка с предмет: „Изпълнение на инженеринг (проектиране и строителство) на обект: „Реконструкция и разширение на Пречиствателна станция за отпадъчни води – гр. Добрич“, съгласно изискванията на Договорните условия на ФИДИК (FIDIC) за технологично оборудване и проектиране – строителство за електро и машинно – монтажни работи и за строителни и инженерни обекти, проектирани от изпълнителя (Жълта книга)” издание 1999 г. и изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите им нормативни актове.
Според това решение на първо място е класирано Обединение "ГИС аква БГ", София включва "ГИС аква Австрия" ГмбХ, Австрия; "Битумина" ГмбХ, Австрия; "Инфра експерт" ЕООД, София.
Според обявата за обществената поръчка, пречиствателната станция е на 7,5 км северозападно от Добрич, в с. Врачанци, на площ от 9,96 хектара. Прогнозната стойност на поръчката е 27 822 802,99 лева, без ДДС. Срокът за изпълнение е 24 месеца.
Общо 11 бяха кандидатите да извършват реконструкцията на пречиствателната станция в Добрич. Останалите десет участници в обществената поръчка са отстранени поради това, че не са представили всички документи или са пропуснали нещо в техническата част. Така те не продължават напред в състезанието. Единствено австрийско-българското обединение е получило оценка на техническата оферта и е стигнало до отваряне на ценовите предложения. Офертата на "ГИС аква БГ" е 26 594 736,18 лева, без ДДС. Тя е в рамките на прогнозната стойност на поръчката и с нея то печели търга, според Решение №38 от 7.11.2016 г. на комисията.
По информация на „Капитал”, "Инфра експерт" е свързана с третата по големина компания в строителния сектор „Хидрострой". "Хидрострой" е свързана с бизнесмена Велико Желев, който бе съветник на регионалния министър по времето на кабинета "Станишев" и бивш шеф на пътната агенция. Компанията с от години печели обществени поръчки по морето и в Северна България. Тя е сочена в сектора за близка до ГЕРБ, като нейният изпълнителен директор Николай Пашов е бивш общински съветник на партията във Варна. През последните месеци компанията беше избрана за победител в много поръчки.
През лятото на 2016 г. "Хидрострой" купи лидера по обороти в строителния бранш "Водстрой 98". Макар и формално притежавана от Иван Мирински, "Водстрой 98" беше известна като компанията на Делян Пеевски. Самият Желев твърди, че сделката не е формална. НДТ
 


Сходни връзки

БЪЛГАРО-АВСТРИЙСКО ОБЕДИНЕНИЕ ЩЕ СТРОИ ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди