изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:56 EEST
Поредни присъди за нелегално преминаване на границата    
Ред и сигурностПоредни присъди за нелегално преминаване на границата постанови Районният съд в Генерал Тошево.  Осем  иракски граждани получиха наказания за това, че на 23 декември 2016 година в землището на село Вичево, община Генерал Тошево са излезли през границата на страната без разрешение от надлежните органи на властта и не през определените за това места. Нарушителите, между които 4 жени, са били заловени от граничните власти на Румъния и  върнати обратно в България. 

          За 7 от тях Районният съд постанови наказания от 6 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, както и глоби от по 100 лева.  Единият от иракчаните е извършил престъплението в условията на повторност, за което получи ефективна присъда от 6 месеца и глоба от 200 лева. Той  ще изтърпява наказанието си при първоначален строг режим в затворническо заведение от закрит тип.

         Всички наказания бяха наложени, след като Районният съд одобри споразумения, сключени между прокуратурата, чуждите граждани и техните защитници.  Постановените съдебни актове са окончателни и влизат в сила веднага.   

Емилия Укова

 


Сходни връзки

Поредни присъди за нелегално преминаване на границата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди