изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:01 EEST
Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Утре ще обявим временно изпълняващия директор на РИМ    
Новини Добрич. Към момента ще има временно изпълняващ директор на Регионалния исторически музей. Утре ще го обявим. Това каза за Агенция „Фокус“ кметът на Добрич Йордан Йорданов във връзка с подадената оставка на директора на Регионалния исторически музей Костадин Костадинов.


„По закон се сформира комисия. Има критерии за обявяване на конкурс и в рамките на няколко месеца се пуска конкурс, обявява се мястото, назначава се комисията с представители от държавата и министерството. Желаещите, които биха искали да заемат тази длъжност, се явяват на конкурса и съответно комисията взима решение“, обясни Йорданов. Той подчерта, че комисията не е от общината, а има и представители от нея, но и от държавата и министерството.

София. Не съм запознат с днешните изявления на Костадин Костадинов, но ще си позволя да кажа, че музеят никога не е работил по-автономно и самостоятелно. Това каза за Агенция „Фокус“ кметът на Добрич Йордан Йорданов във връзка с подадената оставка на директора на Регионалния исторически музей Костадин Костадинов. „Никога нито аз, нито моите колеги сме се намесвали в работата на Историческия музей. Винаги сме ги подкрепяли за всякакви проекти и даже сме се опитвали да им помагаме. Така че това, което чух, че сме се бъркали в работата на музея, са инсинуации и неверни твърдения. Музеят повече от всякога е автономен и самостоятелен субект. Чувам, че са се настройвали хора, което е неправилно. Ще направим една среща със служителите на музея, за да видят какво е моето отношение към него. Да видят, че аз ги подкрепям в това, което вършат и няма да позволя дезинформация в това, което вършат“, коментира Йорданов. По думите му служителите в музея са професионалисти в своята област. „Единствено и само подкрепа могат да получат от мен за това, което вършат. Тук няма политика, а единствено и само професионализъм. Много хора в цялата администрация и извън нея, могат да потвърдят това, което се случи няколко дни преди да му бъде връчено писмото за допълнителните факти и документи. Те могат да потвърдят какво беше държанието на директора на Регионалния исторически музей тогава“, допълни кметът на Добрич, като изрази очакване всеки един служител да се държи достойно във всяка една институция.

София. Общината поиска информация за неточности и пропуски в РИМ-Добрич, на което неговият директор реагира с агресия. Това каза за Агенция „Фокус“ кметът на Добрич Йордан Йорданов във връзка с подадената оставка на директора на Регионалния исторически музей Костадин Костадинов. „Неговата молба беше депозирана още на 31 януари и с моя резолюция и одобрение той трябваше да бъде освободен на 2 февруари, но през това време беше представен болничен лист от негова страна и това доведе до по-късното връчване на самата заповед. Болничният лист беше за 12 дни. Костадин Костадинов все още е в болничен, но връчихме самата заповед с нотариална покана, както си е редът с тримесечното обезщетение, което му се полага по закон“, обясни Йорданов.
„В един от мотивите си той визира т.нар. административен тормоз, което е непонятно за мен какво означава. За периода, откогато сме встъпили в длъжност, точно два пъти сме изисквали документация. Веднъж в средата на годината, когато от негова страна имаше епитети и думи, които не прилягат на един директор на регионален исторически музей. Тогава и от моя страна, и от страна на администрацията беше направен толеранс. Изискаме нужната документация“, допълни кметът на Добрич. По думите му една част е била предоставена, друга не, а трета в последствие. „Подобен беше и случаят в средата на януари, когато се извършват и планирани одити. Когато влезе одит от страна на общината в Регионалния исторически музей, имаше неточности и пропуски, които искахме да бъдат отстранени. При второто писмо, в което искаме информация, имаше реакции от страна на г-н Костадинов и в общината много от служителите могат да потвърдят. Имаше различен вид агресия, буйстване и т.н.“, добави Йорданов и поясни, че го е нямало в кабинета му, но Костадинов е нахлул. „След няколко дни той си подаде заявлението, мислейки, че аз няма да го уважа (само предполагам), но аз одобрих това негово заявление и той беше освободен“, каза още Йордан Йорданов.

Добрич. Костадин Костадинов е поискал да бъде освободен от заеманата длъжност Директор на Регионален исторически музей – град Добрич в Община град Добрич, съобщиха от Община Добрич. В тази връзка Костадинов е свикал пресконференция по-късно днес от 14.00 часа. На база на отправеното предизвестие, със Заповед №2/01.02.2017 г. на Кмета на Община град Добрич е прекратено трудовото правоотношение с Костадинов. В заповедта е разпоредено на лицето да се изплати обезщетение за неспазения срок на предизвестието.
В този смисъл Костадин Костадинов няма право да дава пресконференции, в качеството си на Директор на Регионален исторически музей – Добрич.
 


Сходни връзки

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Утре ще обявим временно изпълняващия директор на РИМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди