изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:22 EEST
УСТАНОВЕНО E ОГНИЩЕ НА ПТИЧИ ГРИП В СЕЛО СМИН    
НовиниСъс Заповед  на директора на Българската агенция по безопасност на храните е обявено първично огнище на Инфлуенца А (Н5) при домашни птици в с. Смин, община Шабла, съобщават от местната администрация.


Обявени за трикилометрова предпазна зона, в която влизат с. Смин и с. Черноморци, община Шабла и десеткилометрова наблюдавана зона с обхват с. Ваклино, с. Дуранкулак, с. Захари Стояново, с. Стаевци, с. Твърдица, община Шабла и с. Било, община Каварна.
Незабавно са предприети всички превантивни мерки за ликвидиране и ограничаване на разпространението му. Всички птици  в обекта са унищожени по хуманен начин и е извършена дезинфекция от органите Областна дирекция по безопасност на храните – Добрич. Започнало е преброяване на домашните птици във всички села на община Шабла, като стопаните им декларират с подписа си пред кмета/ кметския наместник на населеното място, че са запознати и спазват наложените мерки от Общинската епизоотична комисия за предпазване от птичи грип. Предстои изграждането на дезизнфекционни площадки на вход и изход от с. Смин.
Във връзка с усложнената епизоотична обстановка, днес ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия – Добрич, в което са поканени да участват също кметовете на община Шабла и община Каварна. Веднага след това ще бъде свикана Общинската епизоотична комисия в Шабла, в заседанието на която ще се поканят за участие всички кметове и кметски наместници по населени места. Целта е взетите решения и мерки незабавно да се сведат до знанието на отговорните лица, за сведение и изпълнение. НДТ

 


Сходни връзки

УСТАНОВЕНО E ОГНИЩЕ НА ПТИЧИ ГРИП В СЕЛО СМИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди