изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:41 EEST
БСП попита ГЕРБ кой носи отговорност за замразяването на парите по програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОБЗОР)    
Политика София. БСП попита ГЕРБ кой носи отговорност за замразяването на парите по програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Дебатът по темата започна, след като служебният министър на образованието Николай Денков заяви на пресконференция, че в Министерството на образованието и науката е получено официално писмо от Европейската комисия за проблеми по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Като проблеми по програмата той изброи структурирането на управляващия орган и разделението на функциите на този, който осигурява парите.

 По думите му вторият тип проблеми са свързани с проведени конкурсни сесии в предишния период. Служебният образователен министър поиска оставката на Цветана Герджикова, директор на Дирекция "Структурни фондове" в Министерството. Според него Герджикова носи лична отговорност за част от проблемите. От своя страна бившият образователен министър Меглена Кунева заяви, че е силно изненадана от "некоректния прочит" на писмото на Еврокомисията и опитите за прехвърляне на отговорност, като изтъкна, че за оперативното ръководство на програмата до края на миналата година е отговарял Иван Модев, който сега е началник на политическия кабинет на служебния министър на образованието. На пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към председателя на ГЕРБ и бивш премиер на България Бойко Борисов с думите, че е дошло време "г-жа Лъжа" да пита за истината и го попита защо ЕК замразява плащанията по оперативната програма за образование. Нинова припомни, че БСП е предупреждавала още през декември и януари за тази опасност. Лидерът на БСП предупреди че такова нещо ще последва по програма „Околна среда“, Програмата за морско дело и рибарство, Фонд „Вътрешна сигурност“, Фонд "Убежище, миграция и интеграция“. Според нея трябва да се знае отсега, че ако последват и следващи спирания на пари, това ще се дължи на управлението на Бойко Борисов. Нинова попита още Борисов какво ще направи за това, че хора в неговото управление са отнели на България 350 млн. лв. На въпрос дали служебният вицепремиер Малина Крумова трябва да понесе политическа отговорност заради замразените средства, Нинова коментира, че според нея Крумова няма отношение по програмата за образование. Лидерът на БСП посочи, че там отговорността е по-скоро на бившия министър на образованието Меглена Кунева.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

БСП попита ГЕРБ кой носи отговорност за замразяването на парите по програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди