изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:02 EET
Община Добрич напомня на гражданите за задълженията им към домашните любимци    
НовиниОбщина град Добрич напомня на гражданите, собственици на домашни любимци /кучета/, за задълженията им при отглеждане на четириногите.





През месец февруари 2016 г. беше направена промяна в Закона за ветеринарномедицинската дейност, в частта отнасяща се за регистрацията на домашните любимци. Досега собствениците на кучета избираха дали да им поставят чип или да ги татуират. От 19.02.2016 г. всяко куче, което е регистрирано вече трябва задължително да е с поставен микрочип. Предвидена беше една година гратисен период след влизане в сила на новия закон, така че всички собственици да имат време да си заведат кучето при ветеринарен лекар за поставяне на микрочип, отговарящ на стандарт ISO 11784.
Напомняме, че този гратисен период изтича на 19.02.2017 г. След изтичане на този период в закона са предвидени санкции. За собственик на куче, който не изпълни задължението си за поставяне на микрочип, глобата е в размер на 200 лв., а за юридическо лице или едноличен търговец се налага имуществена санкция от 200 до 400 лв.
Броят на регистрирани домашни любимци /кучета/ в Дирекция МДТ  е  342 бр. От тях – 265 бр. са активни регистрации, 77 са отпаднали регистрации – преместени на друга територия животни, починали и др. През миналата година са регистрирани  58 домашни любимци/кучета/.  НДТ
 


Сходни връзки

Община Добрич напомня на гражданите за задълженията им към домашните любимци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди