изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:24 EEST
В ШАБЛА ИЗБРАХА ЦАР НА ВИНОТО    
НовиниЖители и гости на град Шабла се събраха на лозовия масив, за да отбележат заедно празника Трифон Зарезан – Ден на винари, лозари и кръчмари. Традицията за отбелязване на Трифон Зарезан бе възобновена преди няколко години.


В изпълнение на ритуала зарязване на лозята се включи и кметът на община Шабла - Мариян Жечев, съобщиха от общинската администрация.
Кметът отправи пожелание към присъстващите на празника за здраве, късмет и берекет през тази година.
Организирани бяха три конкурса за: „Най-добро вино от реколта 2016 г. /бяло и червено/ добруджански и европейски сортове, както и „Най-добро мезе за виното“.
Комисия по дегустация имаше за задача да избере Цар на виното. За титлата се надпреварваха 74 производители на вино за домашна консумация. За Цар на виното на 2017 г. бе избран  Савко Петров от Шабла, който получи короната от миналогодишният победител – д-р Илко Нанев. Награди имаше и за „Най-добро мезе на вино“.
За допринасяне на още по-празничната атмосфера и добро настроение на присъстващите се погрижиха, както месни фолклорни групи, така и гости от цялата Добричка област. НДТ

 


Сходни връзки

В ШАБЛА ИЗБРАХА ЦАР НА ВИНОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди