изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:29 EEST
ФЕСТИВАЛЪТ „ИЗКУСТВО И МИЛОСЪРДИЕ“ С ОТЛИЧИЕ ОТ БЧК    
НовиниФестивалът, организиран от ученици, е най-мащабният у нас, заяви кметът Йордан Йорданов



Фестивалът „Изкуство и милосърдие”, който се организира от двама ученици от Добрич, е най-големият у нас, съобщи кметът Йордан Йорданов.
До момента са преминали четири концерта, проведена е и една изложба. Предстоят още шест концерта.
Около 1500 лева са събрани досега, без събраните средства от последната проява на 11 февруари. Събраните средства ще попълнят фонд „Милосърдие” към БЧК, откъдето ще се разпределят към хора в нужда от община Добрич, обясни Александър Пампоров, доброволец към БЧК и един от организаторите.
По думите му, фестивал засега се развива добре. „Не е това, което може да бъде. Но, все пак това е първият благотворителен фестивал от такъв мащаб. Не е лесно да успееш да привлечеш достатъчно хора с нещо такова. Трябва време, постоянство. Надяваме се, че когато започне да се организира всяка година, нашите съграждани да знаят за какво става въпрос и да има още по-голяма посещаемост”, сподели ученикът в Частната гимназия „Леонардо да Винчи”.
Той съобщи, че директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов е получил писмо от националното ръководство на БЧК с благодарности за това, което младежите правят. „Идеята получи много голяма популярност и се надяваме и в други градове да има млади хора, които да инициират такива фестивали”, сподели Александър.  И добави: „Не е нужно да го правим ние двамата с Петко. Всеки може да го направи. Трудоемко е, но, според мен, всеки може да отдели такова време”, добави той.
Казва, че им помагат малко, но в същото време и много хора. „Малко,  защото главната организация я правим двамата с Пецата. В това не ни помага почти никой. Но, цялостно ни помагат изключително много хора, защото, за нас всеки един от участниците е помощник. Те правят това безвъзмездно и това е изключително голяма помощ. Помагат ни също Общината, БЧК, Младежкият център, СУ „Св. Кл. Охридски”. Имаме и няколко спонсори”, каза още Александър Пампоров.
„Надявам се, че сме успели да обединим много добри хора  една добра кауза, защото нашите съграждани, според мен, имат н да усетят топлината на нашия град”, добави той.
„Аз съм доволен, че една от идеите ни се осъществи. Ние имахме за цел фестивалът да включва различни стилове музика”, сподели Петко Нейчев (Пецата). Успели са да съберат изпълнители в различни стилове – джаз, рок, латино, фолклор, метъли т.н., за да може да има за всекиго по нещо в богатия афиш на фестивала и по този начин да бъде събрана голяма част от града.
„Тези двама младежи са онзи добър пример как младите хора могат да изявят себе си и да поканят свои връстници, да поканят града. Защото тези младежи искат да съберат целия град. Похвално, благородно. И нека този добър пример да бъде мултиплициран. Всеки младеж, всеки гражданин, когато има такава идея за реализация, е добре дошъл в общината, за да поговорим за идеите им и да могат те да се реализират. Нека да продължим с тази добрина, да бъде по-добри и ние и да направим нашия град по-добър”, каза кметът Йордан Йорданов. НДТ



 


Сходни връзки

ФЕСТИВАЛЪТ „ИЗКУСТВО И МИЛОСЪРДИЕ“ С ОТЛИЧИЕ ОТ БЧК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди