изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:53 EEST
ИЗБОРИ… ВТОРА УПОТРЕБА    
Коментари Най-после България е озарена от демократичното сияние – на предсрочните избори за парламент на 26 март т.г. ще има възможност където и да е по света, та дори и в село Иречек, община Каварна, та дори и да не знае български, българинът да гласува машинно. Може с кутре, може с палец, с показател, с безименен, а много вероятно дори и със среден пръст… Поне засега нито ЦК, нито Конституционният съд, нито служебният кабинет или президент са се произнесли кой точно пръст да използваме. За коя партия с кой пръст на коя ръка да гласуваме. Можем ли да чоплим носа си, докато мислим кой бутон да натиснем. Можем ли да бъркаме в ухото си… В гащите си дори, ако ни засърби, където не трябва по време на съдбовния избор. Това е то демокрация, това е то евроатлантическа демокрация…

Решено е да вземем под наем поне 12 500 машини.

Паричките, които ще броят за тези машини данъкоплатците /офейкалите вече зад граница около 3 милиона няма да плащат, а и колцина ли ще се затичат да натиснат бутончето/ са на първа ръка 12-15 милиона лева. После парички за специалисти, за това, за онова… и хоп около 30 милиона лева. За здравето и благоденствието на 240 депутатина. Разделете 30 млн. на 240 и ще получите скромната цифра от 125 000 лева за всеки депутатин. Това е първото перо от неговата машинно-демократична себестойност. Богага държава сме. Пари бол.
Проблемът е, че машинките ще вземем под наем, т.е. паричките ще отидат в джоба на чуждоземна фирма. Богата държава сме. Можем да храним чуждоземни фирми. От тях някога падат и комисионни.
Проблемът е, че машинките са поне втора употреба, което означава, че и изборите ни се очертават като втора употреба.
Проблемът е, че европейска Хорандия се е отказала от същите тези машинки, защото било доказано, че лесно се манипулират да правят… правилния избор. Но какво пък толкова, някой може ли да каже, че България днес е държава втора употреба?
Някой може ли да каже, че политиците ни не са втора, трета и т.н употреба?
Някой може и да отрече, че всеки ден болни деца, млади жени и мъже не се молят със сълзи на очи по вестници, радиа и телевизии за животоспасяваща помощ за лечение?
Някой може ли да отрече, че пенсионери, дали живот, труд, талант за тази държава, с по 200 лева пенсия не могат да си купят лекарства, да си платят ток, за да им е топло, да си купят вода, за да поддържат нормална хигиена, не могат да си платят дори погребението?
Може!
Благодарим на българския съд, че ни сложи на гърбините още 30 млн. лева за машинно гласуване, от което няма да се ползват поне половината от имащите право на глас.
Благодарим на ЦИК! Благодарим на политиците, които ни натресоха машинките втора употреба!
Сега е наш ред – на избирателите, да размислим с кой пръст на коя ръка да гласуваме. Не че няма някои да гласуват с десетте си пръста.
Каквото повикало, това се обадило! – казва народът.
Дрехи – втора употреба! Коли - втора употреба! Домове – втора употреба! Дори и любовниците са поне втора употреба!
Машинки за гласуване – втора употреба! Избори – втора употреба! Политици – втора употреба! Законодателство – втора употреба! Правосъдие – втора употреба! Евроинтеграция – втора употреба!
Само животът ни е един и няма как да го употребим още веднъж, поне още веднъж!
Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

ИЗБОРИ… ВТОРА УПОТРЕБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди