изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:50 EET
Катастрофа с участието на българи в Унгария (ОБЗОР)    
По светаБългарска гражданка е загинала, други 12 са били ранени, от които тежко, при тежка верижна катастрофа тази сутрин в близост до разположения край границата с Румъния унгарски град Чонадпалота в комитата Чонград. Катастрофата се е случила на магистрала М43 на около километър от границата с Румъния. В нея са участвали два камиона с румънска регистрация, румънски пътнически автобус и четири леки товарни автомобила, два от които са били български.


От пресцентъра на българското Външно министерство потвърдиха, че българка е починала при катастрофата. 12 български граждани са пострадали в пътния инцидент. Трима от тях са настанени в болница в Мако, а останалите в болницата в Сегед. Четирима са в критично състояние. Документите на част от нашите сънародници все още не са открити. Българският консул уточнява подробностите около катастрофата.
Първоначално на място са пристигнали пожарникари от близкия град Мако, последвани от тези от Сегед и Мезьоковачхаза. Кореспонденти от медиите съобщават, че на място са пристигнали десетки линейки. Пътят е бил временно затворен, като движението е било пренасочвано. Поради инцидента на граничен пункт „Надьлак“ между двете държави са се образували задръствания и полицията пренасочва пътниците към ГКПП „Дюла“ и „ Бихаркерестеш“. Смята се, че причина за инцидента е била гъстата мъгла и несъобразената скорост.
„При катастрофата от сряда сутринта на магистрала М43 са загинали двама турски и един румънски граждани-мъже, както и една българска гражданка. Полицията е започнала процедура“, съобщи Силвия Сабо – прес-секретар на полицейското управление в Чонград. Унгарските власти бяха уведомили консулства на Румъния, България и Турция. Полицията гарантира доставките сандвичи и чай на невредимите участници в инцидента.
Междувременно от румънското министерство на информацията сочат, позовавайки се на данни получени от унгарските власти, че по време на катастрофата е загинали и румънски гражданин, като по този начин жертвите са достигнали до петима души. От там са посочили, че румънският генерален консул в Сегед е отишъл на място на произшествието и че от румънския град Арад ще бъде изпратена помощ.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Катастрофа с участието на българи в Унгария (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди