изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:14 EEST
Китай смая света с това летящо чудовище, най-голямото на земното кълбо! (СНИМКИ/ВИДЕО)    
Китай Китайският хидроплан AG600, който няма равен в света по големина, вече е преминал тестове на двигателите и се очаква да направи първия си полет през първата половина на тази година. Това обяви държавната информационна агенция "Синхуа".


През последните години Пекин развива изключително активна програма в областта на самолетостроенето, която е част от новия подход на китайските власти за повече категоричност при териториалните спорове в Южнокитайско море. Изследванията и разработките на нова военна техника обаче сериозно притеснява както държавите от Азиатско-тихоокеанския регион, така и Вашингтон.

Китайската корпорация за авиационна индустрия (AVIC) е отделила почти 8 години за AG600. Машината е приблизително с размерите на Боинг 737 и официално е предназначена за извършване на морски спасителни операции и битка с горските пожари.

До момента интерес към мегахидроплана е заявен от 17 клиенти, съобщава Синхуа без да даде допълнителни подробности. Самолетът може да лети на разстояние до 4500 км, а максималната му маса при излитане е 53,5 тона.

През миналата година Пекин вече впечатли с премиерата на своя невидим изтребител "Ченгду J-20". AVIC въведе и нов голям транспортен самолет.  http://www.blitz.bg




 


Сходни връзки

Китай смая света с това летящо чудовище, най-голямото на земното кълбо! (СНИМКИ/ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди