изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:19 EET
ТРИО „ПЛЕТЕНИЦА” ГРАБНА СЪРЦАТА НА ПУБЛИКАТА В БЕЛГИЯ    
Култура Трио „Плетеница” от Добрич плени сърцата на над 7500 души в белгийският град Гент, съобщиха наши читатели от Белгия. Сред гостите на концерта са били световноизвестни джазмени и рок групи. Концертът се е състоял на 11 февруари. Идеята му е била да бъдат поканени групи и изпълнители които коренно се отличават един от друг, като стилове на изпълнение.


За участие на сцената са били поканени белгийски звезди от световна величина.
Покана е била отправена и към българките от триото -  близначките Силвана и Гергана Великови и тяхната майка Галина Великова. Те се радват на голям интерес в Белгия.
Нашите момичета са били като черешката на тортата, защото никой не  е очаквал и те е знаел предварително за тяхното участие. Всички в огромната зала са останали безкрайно очаровани от гласовете на българските певици.
Трио „Плетеница” изпълняват фолклорна, акапелна и полифонична музика. Гергана Великова е финалист на формата "The voice van Vlaanderen", белгийския формат на "The voice"
Майката Галина Великова е бивша солистка на ансамбъл „Добруджа”. Гергана и Силвана Великови  бяха сред възпитаничките на Божана Байчева в Студио за поп-рок певци „Сарандев” към Младежки дом –Добрич. И двете са носителки на престижни награди от български и международни конкурси.  Гергана е бивша възпитаничка на ФСГ „Васил Левски” в Добрич. Гергана записа албум с варненската група "Лот Лориен". Преди време тя заминала за Белгия, заедно със сестра си. По-рано родителите им вече се били установили там. НДТ
 


Сходни връзки

ТРИО „ПЛЕТЕНИЦА” ГРАБНА СЪРЦАТА НА ПУБЛИКАТА В БЕЛГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди