изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:28 EEST
България ще се представя с морски и балнеотуризъм на най-големите борси    
ТуризъмМорският туризъм, балнеологията, културните обиколки в страната и възможностите за организирани пътувания до България на деца ще бъдат сред акцентите в представянето на най-големите туристически изложения преди началото на летния туристически сезон в Германия, Русия и Украйна. Националните щандове на страната ще бъдат изграждани от две компании - "Експо вижън БГ" и "А и Б дизайн", които бяха избрани в обществена поръчка на министерството на туризма, приключила през миналата седмица.


На изложенията ITB - Берлин, MITT и Intourmarket в Москва и UITT в Киев, които ще се проведат през март, се очаква участие да вземат над 80 туристически фирми, браншови сдружения и общини от България, става ясно от информация на туристическото министерство, поискана от "Капитал".

Повече от 80 участници на борсите

На предстоящото най-голямо туристическо изложение в света - ITB в Берлин, което започва на 8 март, България ще се представи с морски и културно-исторически туризъм. По време на борсата ще бъдат популяризирани и българските дестинации, избрани по инициатива на ЕК за устойчиво развитие на туризма (EDEN). Сред 12-те общини, включени в него, попадат Сандански, Кърджали, Казанлък, Белоградчик, Каварна и др. На туристическата борса в Берлин участие са заявили 37 компании от туристическия бранш, както и общините София, Бургас, Варна, Приморско, Русе, Елена и Любимец, които ще представят туризма в регионите си. Участие е заявила още асоциацията на дунавските общини "Дунав".

Висок интерес от страна на бизнеса има и към изложенията в Москва. Традиционно по-голямата част от фирмите ще се представят на бизнес изложението MITT, където участие са заявили 27 туристически фирми, както и черноморските общини Варна, Несебър, Созопол, Приморско и Обзор. На другата борса – Intourmaket, ще се включат две туристически фирми и общините Варна, Бургас и Несебър. В Русия България ще рекламира основно морските почивки и балнеотуризма.

Сред акцентите в българското представяне са и организираните пътувания на деца, които отчитат сериозен ръст през последните 5 години. Подобна ще е стратегията и в Украйна, където страната ще заложи основно на морския и балнеотуризма, детския отдих и културния туризъм. На изложението UITT в Киев ще се представят 9 фирми и община Варна, сочат данните на туристическото министерство.

Над 900 хил. лв. за щандове

Междувременно през миналата седмица в туристическото министерство бяха избрани и компаниите, които ще изграждат туристическите щандове на борсата, като в момента тече срок за евентуално обжалване в Комисията за защита на конкуренцията на класирането в обществената поръчка (виж графиката). На три от борсите - MITT, Intourmarket и UITT, за организацията на българското участие ще се грижи компанията "Експо вижън БГ", еднолична собственост на Даниела Хаджийска. Дружеството е печелило подобни обществени поръчки и в предходни години. На най-голямата туристическа борса - ITB в Берлин, щандът ще бъде изграждан от компанията "А и Б дизайн", която също е традиционен участник в подобни конкурси през последните години и е печелила и други обществени поръчки, свързани с представянето на България на международни туристически изложения.

Компанията, собственост на Александър Брайнов, печели сегашния конкурс с цена от 381 хил. лв. без ДДС в състезание с още три фирми, които също са редовни участници в поръчки за изработка на щандове.
Над 350 компании се представят на изложение в София

Над 350 компании са заявили участие в започващата туристическа борса "Ваканция и СПА експо" в София, съобщиха от компанията "Прим експо", която е организатор на изложението. Със свои щандове традиционно ще участват представители на правителството, общините, бизнеса и туристическите сдружения от Турция, Сърбия, Хърватия, Македония, Гърция, Русия, Италия, Испания, Индия, Великобритания и Полша. За пръв път участие са заявили и туроператори от Албания, Малдиви, Гана, Грузия и Алжир, става ясно от данните на организаторите.


 


Сходни връзки

България ще се представя с морски и балнеотуризъм на най-големите борси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди