изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:56 EEST
Лудогорец се отърси от студения душ срещу коравите датчани, всичко ще се решава в Копенхаген    
Спорт Лудогорец загуби с 1:2 домакинството си на ФК Копенхаген в първата битка от 1/16-финалите в Лига Европа. Мачът на Националния стадион "Васил Левски" започна със студен душ за "орлите", след като гостите стигнаха до откриване на резултата преди да са изминали 120 секунди. Абел Анисе си отбеляза автогол, а в началото на втората част датчаните удариха и греда.

В 53-ата българският шампион вече губеше с 0:2 след попадение на Юсеф Туту, но до края момчетата на Георги Дерменджиев успяха да се отърсят от студения душ, намалиха след гол на Клаудиу Кешеру в 81-ата минута, след което можеха и да изравнят. Блестяща намеса на вратаря Робин Олсен обаче отчая българите, след като стражът на датчаните се намеси решително след удар на новото попълнение Жоао Пауло, който се появи на смяна в 80-ата минута.

За първия евромач на Лудогорец през 2017 година Дерменджиев заложи на най-доброто, което има. Звездата Джонатан Кафу водеше атаката, но днес пред него нямаше много шансове, а "вина" за това имаха коравите датчани, които добре го пазеха и почти не му оставяха пространства.

Стартът беше шокиращ. Аугустинсон центрира от корнер, в наказателното поле на Лудогорец Матиас Йоргенсен засече топката, която се удари в тялото на Анисе и влетя в мрежата на Владислав Стоянов - 0:1.

"Орлите" опитаха бързо да изравнят, но Робин Олсен показа, че не е случаен вратар и спаси няколко положения, отчайвайки нападението на българския тим. Най-сериозните ситуации преди почивката се откриха в 38-ата минута, когато стражът на Копенхаген спаси удар на Мисиджан, както и в 43-ата. Тогава Марселиньо не успя да преодолее Олсен.

В първите секунди на втората част датчаните като по чудо не вкараха втори гол. Силен удар на Юсеф Туту се отби в дясната греда на вратата, пазена от Владо Стоянов. В 53-ата минута обаче същият този играч порази целта. Расмус Фалк подаде отлично към непокрития в наказателното поле на българите Туту, който реализира в долния десен ъгъл на Стоянов - 0:2.

До края момчетата на Георги Дерменджиев бяха по-активният отбор, пропуснаха няколко положения, най-вече бяха отчаяни от блестящия Олсен, който допусна само едно попадение. То падна в 81-ата минута, когато резервата Кешеру отбеляза. Натанаел центрира в наказателното поле, Марселиньо от няколко метра нацели напречната греда, след което обаче топката попадна право на връхлитащия румънец и той отблизо я изпрати в мрежата - 1:2. Попадението съхрани шансовете на Лудогорец за реванша, който е след седмица в Копенхаген - на 23 февруари от 22:05 часа.

ЛУДОГОРЕЦ - ФК КОПЕНХАГЕН 1:2
0:1 Абел Анисе (2-автогол), 0:2 Юсеф Туту (53), 1:2 Клаудиу Кешеру (81)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - Начало на мача.
ГОЛ ЗА КОПЕНХАГЕН - 0:1! Аугустинсон центрира от корнер, в наказателното поле на Лудогорец Матиас Йоргенсен засече топката, която се удари в тялото на Абел Анисе и влетя в мрежата на Владислав Стоянов.
8 - Вандерсон центрира към Марселиньо, но Робин Олсен първи стигна до топката и я улови.
19 - Извеждащ пас към Кафу, който овладя топката, но стражът на гостите бързо го пресрещна и спаси опасността пред вратата си.
31 - Моци опита да си спечели дузпа, но без успех.
37  Груб фаул на Юсеф Туту срещу Дяков в центъра на терена, играчът на гостите получава жълт картон.
38 - OПАСНО! Мисиджан намери пролука в гъстата защита на Копенхаген и стреля технично, но Олсен успя да спаси.
43 - ОПАСНО! Марселиньо стреля силно от границата на наказателното поле, топката прелетя на сантиметри покрай лявата греда.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.
----------------------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46 - ГРЕДА! Датчаните отново стартират силно, но този път късметът е на страната на "орлите". Юсеф Туту отправи удар, който се отби в дясната греда на вратата, пазена от Владо Стоянов.
49 - ОПАСНО! Кафу беше близо до изравняване на резултата, но бе спрян в последния момент от Йохансон, който му попречи да нанесе точен завършващ удар.
53  ВТОРИ ГОЛ ЗА КОПЕНХАГЕН - 0:2! Расмус Фалк подаде отлично към непокрития в наказателното поле на Лудогорец Юсеф Туту, който реализира в долния десен ъгъл на вратата на Владислав Стоянов.
60 - Удар на Марселиньо, топката прелита над напречната греда.
62  Георги Дерменджиев извършва първа смяна, търсейки промяна. Кешеру влиза на мястото на Мисиджан.
63  Жълт картон за Марселиньо за фаул в атака. Играчът на Лудогорец удари вратаря на Копенхаген, който използва случая, за да полежи и да бави играта.
69 - След опит за центриране на Натанаел топката срещна ръката на Анкерсен в наказателното поле на датчаните, но съдията прецени, че няма основание да отсъди дузпа за Лудогорец.
71 - Треньорът на Копенхаген Стале Солбакен прави промени.
71  Сантандер е сменен от Андрия Павлович.
72 Ян Грегуш влиза на мястото на Фалк.
79 - Вандерсон пусна към Кешеру в наказателното поле на Лудогорец, където румънецът беше блокиран от играч в червено, пада, но съдията не посочва бялата точка.
80  Новото попълнение на "орлите" Жоао Пауло влиза в игра, Вандерсон напуска терена.
81  ГОООЛ! Лудогорец намалява резултата чрез Клаудиу Кешеру - 1:2! Натанаел центрира в наказателното поле на Копенхаген, където Марселиньо от няколко метра нацели напречната греда, след което обаче топката попадна право на връхлитащия Кешеру и румънският голмайстор отблизо я изпрати в мрежата на датчаните.
89 - ОПАСНО!
Жоао Пауло за малко да изравни! Бразилецът стреля силно от 20-ина метра, топката летеше право в левия ъгъл на Робин Олсен, който обаче демонстрира отличен рефлекс и спаси.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+3  Уилиам Квист получи жълт картон и ще пропусне реванша.
90+6  ЧЕРВЕН КАРТОН за Грегуш от гостите, който получи втори жълт картон.
90+6 - Край на мача. Лудогорец загуби от Копенхаген с 1:2.


ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев, 27.Козмин Моци, 5.Хосе Паломино, 6.Натанаел, 12.Абел Анисе, 18.Светослав Дяков, 84.Марселиньо , 93.Върджил Мисиджан (62  28.Клаудиу Кешеру ), 88.Вандерсон (80 37.Жоао Пауло), 22.Джонатан Кафу
Резерви: 33.Ренан дос Сантос, 32.Игор Пластун, 8.Лукас Саша, 11.Жуниор Кишада, 4.Сисиньо, 28.Клаудиу Кешеру, 37.Жоао Пауло
Треньор: Георги Дерменджиев

ФК КОПЕНХАГЕН: 31.Робин Олсен, 22.Петер Анкерсен, 5.Ерик Йохансон, 25.Матиас Йоргенсен, 3.Людвиг Аугустинсон, 6.Уилиам Квист , 88.Урош Матич, 24.Юсеф Туту  , 33.Расмус Фалк, 11.Андреас Корнелиус, 19.Федерико Сантандер
Резерви: 1.Стефан Андерсен, 15.Микаел Антонсон, 2.Том Хьогли, 16.Ян Грегуш, 17.Каспер Куск, 35.Абубакар Кейта, 23.Андрия Павлович
Треньор: Стале Солбакен

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна 

София, „Васил Левски“
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)
Жълти картони: Марселиньо (Лудогорец); Юсеф Туту, Ян Грегуш, Уилям Квист (ФК Копенхаген)
Червен картон: Ян Грегуш (ФК Копенхаген)

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Лудогорец се отърси от студения душ срещу коравите датчани, всичко ще се решава в Копенхаген | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди